Görüş Bildir

Erdoğan'ın 'Doları Bozdurun' seferberliği kampanyalarla devam ediyor

Erdoğan'ın dolarınızı bozdurup, Türk Lirasına çevirin demesiyle başlayan seferberlik devam ediyor

Erdoğan'ın 'Doları Bozdurun' seferberliği kampanyalarla devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı TL Dolar açıklaması akainde başlayan resmen kampanyalı dolar bozdurma işlemleri tam sürat devam ediyor. “Bu ülkenin geleceği için doları bozdurup, Türk lirasına geçelim” çağrısıyla harekete geçen halk, yastıkları kaldırıyor.

ireylerden kurumlara kadar “Yenikapı ruhu” ile harekete geçen vatandaşlar dolar satmaya devam ediyor. Özellikle esnafın bu kampanyaya “bedava hizmet verme” şeklinde desteğini artırması dikkat çekiyor. Türkiye’nin dört bir yanında fırıncıdan berbere, lokantadan markete kadar birçok esnaf, dolarını bozduran vatandaşlara bedava alışveriş imkânı sunuyor.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde balıkçı Doğan Arıkan, 100 dolar ve üzeri döviz bozdurup, makbuzunu gösteren vatandaşlara 1 kilo hamsiyi bedava veriyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kıraathane işleten Ahmet Karakoç, dolar bozdurup Türk lirasına çevirene tüm gün çayın bedava olacağını belirtti. Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, dolarını bozdurup müesseselerine gelenlere badem ezmesi ve Kavala kurabiyesini ücretsiz ikram edeceğini söyledi. Bilecek Vezirhan’daki bir lokanta işletmecisi, 500 dolar bozdurup fişini getiren vatandaşlara, ücretsiz yemek vereceğini ifade etti. İstanbul Alibeyköy’de kampanyaya destek veren berber Bülent Baydeniz de, “250 dolar bozduran, makbuzuyla gelirse bedava tıraş edip gönderiyoruz. Ülkemize destek çıkacağız” dedi. Bu arada dövizini bozduran vatandaşlar, “15 Temmuz’da nasıl sokaklara döküldüysek, bugün de aynı duyguyla hareket ediyoruz. Bu ülkenin geleceği için, emperyal güçlere fırsat tanımayacağız” mesajını verdi. Döviz bürosu sahipleri ise, “Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra vatandaşın satışı arttı. Önümüzdeki haftadan itibaren gevşeme bekliyoruz. Çağrıdan önce genelde alıcı vardı, satıcı azdı. Ama şimdi insanlar satış yapıyor. Yüzde 20-25 oranından dolar satışında artış var. Döviz için talep yok” diye konuştu. türkiyegazetesi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir