Eş başkanlar tutuklandı!

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık sevk edildikleri adliyede 'silahlı terör örgütüne üye' olma suçundan tutuklandı.

Haberler 31.10.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l E Bakanlar Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyank, Emniyetteki sorgular tamamlanarak, dün sabah adliyeye sevk edildi. Savclk sorgularnn ardndan mahkemeye çkarlan Ceylan ve Uyank, Silahl terör örgütüne üye olma suçundan tutukland. Yeniehir ilçe e bakanlar Remziye Szc ile Kasm Kaya yurt dna çk yasa getirilerek adli kontrol artyla serbest brakld.

HÜCRE OPERASYONU

Diyarbakrda PKK bünyesinde eitim alp, eylem yapmak üzere uyuyan hücre olarak hazr bekletilen örgütün gizli ehir yaplanmas kadrosunda bulunduklar saptanan Eitim ve Aratrma Hastanesinde hemire olarak görev yapan, Avjin kod adl A.Y., Hastanede radyoloji teknikeri olarak çalan, Hermeim kod adl .A., Büyükehir Belediyesinde memur iken 1 Ekim 2020 günü KHK ile ihraç edilen Azad Amed kod adl M.K. gözaltna alnd. A.Y, .A, M.K ve O.S. çkarldklar hakimlikçe silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland, V.S. ise adli kontrol artyla serbest brakld.

MARDNDEK OPERASYONUN DETAYI

Öte yandan, Madinde PKK/KCKnn sisteminde Kent Meclisi ve Mahalle Meclisini hayata geçirerek, demokratik özerkliin sözde inas için alternatif yönetim modeli olumak isteyenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarnda Mazda ve Nusaybinin eski belediye bakanlarnn da bulunduu 14 üpheli, gözaltna alnd.

KAYSER SORUTURMASINA GÖZALTI

Buarada, Kayseride 17 Aralk 2016da, PKKnn çar iznine çkan askerlere yönelik düzenledii ve 15 askerin ehit olduu, 54ünün de yaraland bombal terör saldrsyla ilgili Diyarbakrda 3 üpheli gözaltna alnd. üpheliler, Kayseriye gönderildi.

Ana Sayfaya Git