Eş başkanlar tutuklandı!

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık sevk edildikleri adliyede 'silahlı terör örgütüne üye' olma suçundan tutuklandı.

Eş başkanlar tutuklandı!

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, Emniyetteki sorguları tamamlanarak, dün sabah adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Ceylan ve Uyanık, 'Silahlı terör örgütüne üye' olma suçundan tutuklandı. Yenişehir ilçe eş başkanları Remziye Sızıcı ile Kasım Kaya yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HÜCRE OPERASYONU

Diyarbakır'da PKK bünyesinde eğitim alıp, eylem yapmak üzere uyuyan hücre olarak hazır bekletilen örgütün gizli şehir yapılanması kadrosunda bulundukları saptanan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak görev yapan, Avjin kod adlı A.Y., Hastanede radyoloji teknikeri olarak çalışan, 'Hermeşim' kod adlı İ.A., Büyükşehir Belediyesi'nde memur iken 1 Ekim 2020 günü KHK ile ihraç edilen 'Azad Amed' kod adlı M.K. gözaltına alındı. A.Y, İ.A, M.K ve O.S. çıkarıldıkları hakimlikçe "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, V.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MARDİN'DEKİ OPERASYONUN DETAYI

Öte yandan, Madin'de PKK/KCK'nın sisteminde 'Kent Meclisi ve Mahalle Meclisi'ni hayata geçirerek, demokratik özerkliğin sözde inşası için alternatif yönetim modeli oluşmak isteyenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında Mazıdağı ve Nusaybin'in eski belediye başkanlarının da bulunduğu 14 şüpheli, gözaltına alındı.

KAYSERİ SORUŞTURMASINA GÖZALTI

Buarada, Kayseri'de 17 Aralık 2016'da, PKK'nın çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlediği ve 15 askerin şehit olduğu, 54'ünün de yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır'da 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Kayseri'ye gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz