Evlilik kadınların kariyerine bir engel oluşturmuyor

Yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 72’si evliliğin kadınların kariyerine engel oluşturmadığını söyledi.

Haberler 07.05.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dijital ite kz kardelik a BinYaprakn Xsights ibirlii ile yapt Evlilik ve Kariyer Aratrmasnda katlmclarn çounluunun evlilii kadnlarn kariyerine bir engel olarak görmedii belirtildi. Söz konusu aratrmada yer alan 1,503 katlmcnn yüzde 72si evliliin kadnlarn kariyerine engel oluturmadn belirtirken, yüzde 24ü evliliin kadn kariyerine engel olduunu düündüünü söyledi. Evliliin erkeklerin kariyerine bir engel oluturduunu düünen katlmc oran ise yüzde 88 olurken, katlmclarn yüzde 9.0u evliliin erkeklerin kariyeri için engel oluturduunu düünüyor.

Evllik ve kariyer ilikisi

Aratrma sonuçlarna göre kadnlar, erkeklere göre kariyerlerinin evliklerini daha fazla etkileyeceine inanyor. Evliliin kadnlarn kariyerine etkisi vardr ifadesine kadnlarn yüzde 31i erkeklerin de yüzde 17 katldn söylerken, genç ya grubu ise kadnlarn kariyerlerinin evlilikten daha çok etkilendiine inandn söyledi. Ya dalmna göre incelendiinde Evliliin kadnlarn kariyerine etkisi vardr ifadesine katlan 18-24 ya grubu bireylerin oran yüzde 35 ile dier ya gruplarna göre daha yüksek olurken, 45-54 ya grubu katlmclar da yüzde 80 ile evliliin kadnlarn kariyerine etkisi olmadn belirtti.

Evlilik ve kariyer ilikisine bak eitimle farkllayor

Aratrma sonuçlarnda eitim bazl incelendiinde Evliliin kadnlarn kariyerine etkisi vardr diyenlerin oran üniversite ve yüksek lisans üzeri eitime sahip katlmclarda yüzde 57, ilkokul terk katlmclarda da yüzde 18 oldu. Aratrma kapsamnda ayrca Evliliin kadnlarn kariyerine etkisi vardr ifadesine katlan çocuk sahibi katlmclarn orannn yüzde 47 ile çocuk sahibi olmayanlarn oranndan (yüzde 37) daha yüksek olduu görüldü.

Ana Sayfaya Git