Ezan okunuyor dedi; öldürüldü

Ankara'nın dinleyen Etimesgut ilçesinde, Barış Çakan (20) ezan okunduğu sırada araçta yüksek sesle müzik grubu uyarması sonucu çıkan kavgada, bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Haberler 02.06.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, önceki gün akam Etimesgut Alsancak mahallesinde meydana geldi. Bar çakan ve arkada B.A., ezan okunduu srada parkta araç içinde yüksek sesle müzik dinleyen 3 kiiyi uyard. Araçtakilerin buna tepki göstermesi üzerine tartma çkt. Kavgaya dönen olayda Bar çakan, bçaklanarak yaraland. Olay yerine çarlan ambulansla hastaneye kaldrlan Bar çakan, doktorlarn tüm müdahalesine ramen hayatn kaybetti. Olayn ardndan B.A. ile araçta bulunan A.B., K.Y. ve Ö.Y. gözaltna alnd.

VALLK AçIKLAMA YAPTI

Ankara Valilii, sosyal medyada yer alan, Bar çakann Kürtçe müzik dinledii gerekçesiyle öldürüldüüne ilikin iddialar üzerine açklama yapt. Valilikten yaplan yazl açklamada, ddia edildii gibi olay, maktul ve yanndaki arkadann Kürtçe müzik dinlemesine üpheli kar tarafn müdahalesi üzerine deil tam aksine maktul ve arkadann, üphelileri araç içinde ezan okunmas nedeniyle yüksek sesle ve etraf rahatsz edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunmas üzerine balamtr. Maktulün arkada B.A. alnan ilk ifadesinde olayn bu ekilde baladn belirtmektedir. Dier yandan olayla ilgili üpheliler derhal gözaltna alnarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcl talimatlar dorultusunda detayl bir ekilde sürdürülmektedir. Konunun baka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanlmasnn iyi niyetten uzak olduu aikrdr denildi.

TOPRAA VERLD

Ankarann Etimesgut ilçesinde ezan okunduu srada araçta yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarmas sonucu çkan kavgada bçaklanarak hayatn kaybeden Bar çakan, Söüt Camisinde düzenlenen cenaze töreniyle topraa verildi. Cenaze töreninin ardndan taziyeleri kabul eden Bar çakann babas Nihat çakan, olunun arkada tarafndan telefonla aranmasnn ardndan darya çktn belirterek, Olay yerine gittiimde olay gerçeklemiti. 3 kii araçla gelip yanlarna yüksek sesle normal müzik dinlemiler. çocuumun arkada, ezan okunuyor, ezana saygszlk yapmayn demi. Siz bize Müslümanl m öretiyorsunuz? demiler. Daha sonra birbirlerine giriyorlar. çocuumun arkadalar kaçyor, çocuum da aralarnda kalyor. çocuum askere gidecekti. Celp ilemlerini yapmtk, cuma günü aile hekimliinden raporlarn aldk. Bu insanlar gencecik. 20 yandaki çocuu sebepsiz yere, bir laf için bir insan m öldürülür? Ben gerekli cezalar almalarn istiyorum. Ayn mahallede oturuyor üçü de dedi.

Görgü tan Serkan Üzer, kavgay ayrmaya çaltn ve Bar çakann bçaklandktan sonra kaçarak bir evin bahçesine dütüünü söyledi. Üzer, çarlan ambulans beklerken mahallede yaayan bir hemirenin çakana ilk müdahaleyi yaptn kaydetti.

OLAY ANI GÜVENLK KAMERASINA YANSIDI

Yaanan olay an mahallede bulunan bir i yerinin güvenlik kamerasna yansd. Görüntülerde, yaanan kavgann ardndan bçakla yaralanan Bar çakann koarak uzaklat ve çevrede bulunan vatandalarn kavgay ayrmaya çalt görüldü. Öte yandan gözaltndaki 4 kiinin sorgusunun sürdüü belirtildi.

SAVCILIK: TUTUKLANDILAR

Ankara Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamad , Bar çakann bçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olayda üpheliler K.Y., A.B. ve Ö.Y.nin çkarldklar mahkemece tutuklandklar belirtildi. Yazl açklamada, maktül Bar çakann arkada B.Ay görmek için ksa süreliine evinden sokaa indii, iki gencin sokakta yürüdükleri srada bir araçta yüksek sesle müzik dinleyen K.Y, A.B ve Ö.Yyi gördükleri belirtilerek öyle denildi:

Maktulün arkada B.Ann ahslara ezann da okunduunu, yüksek sesli müzii ksmalarn söylemesi üzerine taraflar arasnda çkan tartmann kavgaya dönütüü, kavgada maktül Bar çakann bçaklanarak öldürüldüü, olayla ilgili olarak yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnan üpheliler K.Y ve A.B ile suça sürüklenen çocuk Ö.Ynn Cumhuriyet Basavclmzca ifadeleri alndktan sonra tutuklanmalar istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildikleri, üpheliler ve suça sürüklenen çocuun Sulh Ceza Hakimliince ayr ayr tutuklanmalarna karar verilmekle, soruturma ilemlerine Ankara Bat Cumhuriyet Basavclmzca titizlikle devam edilmektedir.

Açklamada, bir ksm haberlerde ve sosyal medya hesaplarnda belirtilen maktulün Kürtçe müzik dinledii için öldürüldüü yönündeki bilginin tamamen yalan olduu, bu ekilde manipülasyon içeren paylamlara itibar edilmemesi gerektii bildirildi.

Ana Sayfaya Git