FETO operasyonları! Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı gözaltına alınan personel

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na son dakika BYLOCK operasyonu düzenlendi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personeli gözaltına alınan listesi son dakika düzenlenen operasyonlar ile belirlendi. Peki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gözaltına alınan personel listesi açıklandı mı?

Haberler 04.08.2017 - 15:07 Son Güncelleme : 04.08.2017 - 15:52

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlna son dakika BYLOCK operasyonu düzenlendi. 15 Temmuz darbe giriimi sonrasnda bakanlklar dahil yurdun her kurumuna szm olan feto teröristlerinin arndrlma ilemleri ilan edilen OHAL kapsamnda devam etmekte. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanl personeli gözaltna alnan listesi son dakika düzenlenen operasyonlar ile belirlendi. Peki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanl gözaltna alnan personel listesi açkland m? Ankara merkezli 20 il de düzenlenen operasyonlarda 50sinin eski 59 personelinin gözaltna alnd açkland.

Ankara Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamaya göre, kamu kurum ve kurulularndaki FETÖ yaplanmasna yönelik operasyonlara hz kesmeden devam ediliyor. Bu kapsamda Ankara merkezli 20 ilde balatlan operasyonlarda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl çalan 59 kii hakknda gözalt karar verildi. Hakknda gözalt karar verilen ahslarn tamamnn ByLock kullancs olduu örenilirken, gözalt ilemleri sabah saatleri itibariyle balad.

DARBE GRM HEMEN ÖNCESNDE DE DÜZENLENMT

22 TEMMUZDA Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile balantl kamu personeline yönelik çalma kapsamnda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile bal, ilgili ve ilikili kurumlarnda 560 personel aça alnd. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnda FETÖ soruturmalarndan sorumlu olan bilirkii ve müfetti yardmcs .S.E.nin, krmz ByLock listesinde yer ald ortaya çkt. .S.E.nin daha önce de devletin kritik birimlerinde çalt örenildi

SAHTECLK DDALARI VARDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüünde rüvet karl ticaret sicil kayt ve yatrm izleme belgesi düzenledikleri iddiasyla 14 kii gözaltna alnmt. Gözaltna alnanlar serbest brakld.

Gaziantepte Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüünde rüvet karl belge düzenledikleri iddiasyla gözaltna alnan 14 zanldan 10u adli kontrol karar, 4ü ise savclk talimatyla salverildi.

Alnan bilgiye göre, l Emniyet Müdürlüü ekipleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüünde rüvet karl belge düzenlendii ihbar üzerine çalma balatt.

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnn talimat üzerine harekete geçen Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarnda il müdür yardmclar, ube müdürleri ve memurlarn da bulunduu 14 kii gözaltna alnd.

Emniyetteki ilemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 14 zanldan 4ü cumhuriyet savcsna ifade verdikten sonra serbest brakld. Dier 10 zanl ise tutuklanma talebiyle çkarld mahkemece adli kontrol kararyla salverildi.

Gaziantepte Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüünde rüvet karl belge düzenledikleri iddiasyla 14 kii gözaltna alnd.

Alnan bilgiye göre, l Emniyet Müdürlüü ekipleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüünde rüvet karl belge düzenlendii ihbar üzerine çalma balatt.

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnn talimat üzerine harekete geçen Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince düzenlenen operasyonda aralarnda il müdür yardmclar, ube müdürleri ve memurlarn da bulunduu 14 kii gözaltna alnd.

üphelilerin, rüvet karl ticaret sicil kayt ve yatrm izleme belgesi düzenledikleri iddia edildi.

Zanllar, l Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

Ana Sayfaya Git