FETO operasyonları! Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı gözaltına alınan personel

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na son dakika BYLOCK operasyonu düzenlendi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personeli gözaltına alınan listesi son dakika düzenlenen operasyonlar ile belirlendi. Peki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gözaltına alınan personel listesi açıklandı mı?

FETO operasyonları! Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı gözaltına alınan personel

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na son dakika BYLOCK operasyonu düzenlendi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bakanlıklar dahil yurdun her kurumuna sızmış olan feto teröristlerinin arındırılma işlemleri ilan edilen OHAL kapsamında devam etmekte. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personeli gözaltına alınan listesi son dakika düzenlenen operasyonlar ile belirlendi. Peki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gözaltına alınan personel listesi açıklandı mı? Ankara merkezli 20 il de düzenlenen operasyonlarda 50'sinin eski 59 personelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonlara hız kesmeden devam ediliyor. Bu kapsamda Ankara merkezli 20 ilde başlatılan operasyonlarda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çalışanı 59 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen şahısların tamamının ByLock kullanıcısı olduğu öğrenilirken, gözaltı işlemleri sabah saatleri itibariyle başladı.

DARBE GİRİŞİMİ HEMEN ÖNCESİNDE DE DÜZENLENMİŞTİ

22 TEMMUZ'DA Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında 560 personel açığa alındı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda FETÖ soruşturmalarından sorumlu olan bilirkişi ve müfettiş yardımcısı İ.S.E.’nin, ‘kırmızı ByLock’ listesinde yer aldığı ortaya çıktı. İ.S.E.’nin daha önce de devletin kritik birimlerinde çalıştığı öğrenildi

SAHTECİLİK İDDİALARI VARDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde rüşvet karşılığı ticaret sicil kayıt ve yatırım izleme belgesi düzenledikleri iddiasıyla 14 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Gaziantep'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde rüşvet karşılığı belge düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlıdan 10'u adli kontrol kararı, 4'ü ise savcılık talimatıyla salıverildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde rüşvet karşılığı belge düzenlendiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve memurların da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 4'ü cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Diğer 10 zanlı ise tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla salıverildi.

Gaziantep'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde rüşvet karşılığı belge düzenledikleri iddiasıyla 14 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde rüşvet karşılığı belge düzenlendiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda aralarında il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve memurların da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, rüşvet karşılığı ticaret sicil kayıt ve yatırım izleme belgesi düzenledikleri iddia edildi.

Zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz