Feto'dan aranan Zaman Gazetesi yöneticisi Adil Gülçek yakalandı

FETO'nun yayın kolu olan Zaman Gazetesi kayyum öncesi yöneticilerinden Adil Gülçek'in yakalandığı öğrenildi. Gülçek, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlaması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberler 04.06.2017 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETOnun yayn kolu olan Zaman Gazetesi kayyum öncesi yöneticilerinden Adil Gülçekin yakaland örenildi. Gülçek, silahl terör örgütüne üye olma suçlamas kapsamnda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethullahç Terör Örgütünün yayn organ Zaman Gazetesine yönelik stanbul Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma çerçevesinde uzun süredir her yerde aranan terör örgütüne ait Feza Gazetecilik, rtifak Eitim Hizmetleri ve ça Öretim letmeleri irketlerinin hissedar Adil Gülçek yakaland. Emniyetteki ilemleri tamamlanan Gülçek, stanbul Adliyesine sevk edildi.

FADERN AKTF KATILIMCISI

Adil Gülçekin Feza Gazetecilik ve dier FETÖ bünyesindeki irketlerdeki hissedarlnn yan sra FETÖ/PDY kapsamnda kapatlan Florya adamlar Dernei (FADER)inde asil üye kapsamnda bulunduu belirlendi. stanbul Cumhuriyet Basavclna ifade veren bir tank, Gülçekin FADERin gerçekletirdii organizasyonlara aktif olarak katldn, bu toplantlarda himmet toplandn ifade etti.

Adil Gülçekin Pensilvanyaya giderek FETÖ eleba Fethullah Gülen ile görütüü de tespit edilirken uzun süre Zaman Gazetesine ilikin soruturma kapsamnda hakknda yakalama karar çkarlmasna ramen polise teslim olmad saptand. Gülçek, savclktaki ilemleri ardndan tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine çkarld.

TUTUKLANDI

stanbul 2. Sulh Ceza Hakimlii, Gülçek hakknda kuvvetli suç üphesinin bulunduu, kaçma üphesinin olduu, uzun süredir de firari olarak yaadn dikkate alarak tutuklanmasna karar verdi. Adil Gülçek hakimlikteki ifadesinde FETÖ ile kendisinin de mücadele ettiini, iftira atldn ileri sürdü. lkokul mezunu üphelinin aylk kazancn 200 bin lira olarak belirtmesi dikkat çekti. haber7

Ana Sayfaya Git