Firari FETÖ'cülerin başına 675 milyon

İçişleri Bakanlığının, terör suçlarının faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödüller ile kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri renk kategorisinde aranan örgüt mensuplarının bilgilerinin yer aldığı "aranan teröristler" listesinde olan 339 FETÖ firarisinin başlarına toplam 675 milyon lira ödül konuldu.

Haberler 22.10.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krmz kategoride yer alan 42 firari FETÖcü 420 milyon lira ödülle aranyor. Listede, 3er milyon lira ödül ile aranan 23 FETÖ firarisi de mavi kategoride yer ald.

çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde yer alan 339 FETÖ firarisi için toplam 675 milyon lira ödül konuldu.

Terör suçlarnn faillerinin yakalanmasna yardmc olanlara verilecek ödüller ile krmz, mavi, yeil, turuncu ve gri renk kategorisinde aranan örgüt mensuplarnn bilgilerinin yer ald aranan teröristler listesinde bulunan 339 FETÖ firarisinin bana, toplam 675 milyon lira ödül konuldu. Bunlardan 42si krmz, 23ü mavi, 17si yeil, 48i turuncu, 209 kii de gri kategoride arananlar listesinde yer ald.

Terör suçlarnn ortaya çkarlmasna veya delillerin ele geçirilmesine ya da suç faillerinin yakalanmasna yardmc olanlara verilecek ödül listesinde, aralarnda örgüt yöneticisi sivillerin yan sra darbe giriimini yöneten FETÖ firarisi askerler de yer alyor.

Terörden arananlar listesinde bulunanlar arasnda firari baz isimler dikkati çekiyor.

Krmz kategoride bana 10ar milyon lira ödül konulanlarn arasnda FETÖ eleba Fetullah Gülenin yan sra darbe giriimini Aknc Üssünde yöneten Adil Öksüz, örgütün sözde istiare heyetinden Cevdet Türkyolu, Abdullah Aymaz, Halit Esendir, Mustafa Özcan, Harun Tokak, Mehmet Ali engül, Ali Bayram, smail Büyükçelebi, erif Ali Tekalan, Mustafa Yeil, Reit Haylamaz ve Ahmet Kurucan bulunuyor.

Ayn listede darbe giriiminde yer aldktan sonra firar eden sözde yurtta sulh konseyi üyesi Turgay Sökmen ile helikopterle Yunanistana kaçan eski binbalar Gençay Böyük, Ahmet Güzel, eski yüzbalar Abdullah Yetik, Feridun çoban, Süleyman Özkaynakç, Uur Uçan ve eski astsubaylar Bilal Kurugül ile Mesut Frat yer alyor.

Krmz kategoride aranan 42 firari FETÖcünün bana 420 milyon lira ödül konuldu.

MAV LSTEDE 23 FRAR

Listede bana 3er milyon lira ödül konulan 23 FETÖ firarisi de mavi kategoride yer ald.

Aralarnda eleba Gülenin doktorlar Tuncay Deliba ve Kudret Ünal, örgütün istihbarat imam Murat Karabulut, emniyet imam Kozanl Ömer kod adl Osman Hilmi Özdil, örgütün medya sözcüsü olarak bilinen eski emniyet amiri, gazeteci ve yazar Emrullah (Emre) Uslunun da yer ald firariler 69 milyon lira ödülle aranyor.

Yeil katagoride yer alan 17 firari FETÖcünün bana da toplam 34 milyon lira ödül konuldu.

Bu kategoride arananlar arasnda, örgütün ç Anadolu ve Ankara imam Cemil Koca, medya yaplanmasndan sorumlu kapatlan Zaman gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ekrem Dumanl, eski Polis Akademisi öretim üyesi Önder Aytaç, Fransa imam Hüseyin Karaku ve Belçika imam Davut Yalçn ile ngiltere imam Adnan Azak da bulunuyor.

Turuncu kategoride 48 firari FETÖ mensubu bulunuyor.

Balarna 1 milyon lira ödül konulanlar arasnda, FETÖnün Ege bölge imam Bekir Baz, Irak imam Talip Büyük ve Nijerya imam Hikmet çobann da bulunduu 48 firari örgüt mensubu, 48 milyon lira ödülle aranyor.

Gri kategoride ise 209 firari FETÖ mensubu 104 milyon lira ödülle aranyor.

Örgütün sözde yurtta sulh konseyi üyeleri arasnda bulunan eski Kara Kuvvetleri Komutanl Personel lem Daire Bakan tugeneral Ali Kalyoncu, eski Kara Harp Okulu kurmay bakan lhami Polat, eski Koza-pek Holdingin sahibi ve medya patronu Hamdi Akn pek, eski emniyet müdürü Recep Güven ile Ergenekon soruturmasyla adn duyuran ve 17 Aralk kumpas soruturmasn yürüten Zekeriya Öz de gri kategoride yer alyor.

Ana Sayfaya Git