Fırtınadayım Mabel Matiz YKS sorusu oldu! 'Bu ne bilmiyorum ama bu birşey'

YKS MAbel Matiz sorusu akabinde Mabel MAtiz'den ilk açıklama geldi. Bugün düzenlenen YKS ilk bölüm sınavı kimi öğrenciyi sevindirirken, kimi öğreciyi de adeta yasa boğdu. Soruların bu sene daha zor olduğunu savunan öğrenciler de vardı. Mabel Matiz'in 'Fırtınadayım' şarkısı YKS gündemine damgasını vurdu. Temek Yteek sınavı YKS Mabel Matiz sorusu çoğu öğrenciyi zorlamış oolacak ki sosyal medya da Mabel Matiz adeta TT oldu. Peki YKS Mabel Matiz sorusunun cevabı ne

Haberler 27.06.2020 - 19:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YKS MAbel Matiz sorusu akabinde Mabel MAtiz’den ilk açklama geldi. Bugün düzenlenen YKS ilk bölüm snav kimi örenciyi sevindirirken, kimi öreciyi de adeta yasa bodu. Sorularn bu sene daha zor olduunu savunan örenciler de vard. Mabel Matiz’in ’Frtnadaym’ arks YKS gündemine damgasn vurdu. Temek Yteek snav YKS Mabel Matiz sorusu çou örenciyi zorlam oolacak ki sosyal medya da Mabel Matiz adeta TT oldu. Peki YKS Mabel Matiz sorusunun cevab ne

MABEL MATZ’DE YORUM YAPTI

 Matiz, Valla ne diyim, en az sizin kadar ardm. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir ey dedi.


ÖSYM tarafndan gerçekletirilen üniversiteye giri snav YKS’de ilk oturum Temel Yetenek Testi bugün yapld. Snavda sorulan paragraf sorularndan birinde Mabel Matiz’in ’Frtnadaym’ arksnda geçen bir cümlenin ne ifade ettii soruldu. 
Snavn ardndan örenciler soruya tepki gösterirken, Mabel Matiz de sosyal medyada bir anda gündem oldu. Açklama yapan Mabel Matiz de duruma ardn söyledi. 
 
MABEL MATZ’DEN YKS SORUSU LE LGL LK AÇIKLAMA
 
lgili soruyla ilgili sosyal medya hesabndan açklama yapan ünlü arkc Mabel Matiz, twitterda ardn belirterek YKS adaylarna kendi üniversite deneyimini anlatt. 
 


te Mabel Matiz’in açklamas:
 
Sevgili arkadalar selam. Bugünkü YKS snavnda arklarm konu alan sorulardan imdi haberim oldu. Valla ne diyim, en az sizin kadar ardm. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir ey.
 
Bu mevzu beni maziye götürdü. 17 sene önce bugünlerde ben de sizler gibi çok büyük, benzer bir stresten geçiyordum. Üniversite snava girmitim, ama geleceim ve yapmak istediklerim hakknda hiçbir fikrim yoktu.
 
Lisenin son günlerinde anlk olarak heves ettiim di hekimlii fakültesini kazanp sonra 5 sene lanet ede ede okuyup bir de üstüne 2 sene meslei yaptm.
 
Amaaa sonra öyle bir gün geldi ki, iç sesimi duymazlktan gelememeye baladm. te o zaman d dünyann bana dayatt her ey tamamen anlamszlat ve asl olduum eyi ortaya çkarmaya, söylemek istediklerimi söylemeye, özgür olmaya karar verdim. Sonras malumunuz.
 
Niye uzun uzun bunlardan bahsettim? Diyeceim o ki bu hayat 1 tane, o da sizin! Sizler biriciksiniz ve kendinizden baka kimseye hayat borcunuz yok. Neyi istiyorsanz onu yapn, o olun. ç sesiniz her daim biricik rehberiniz olsun. Zira hayatn snavlar bitmez. YKS biter bir bakas gelir. Soru ise aslnda bir tanedir ve o hiç deimez: Sen kimsin? Bu cevab en iyi ve sadece siz bilebilirsiniz.
 
Dilerim her ey güzel gönlünüzce olur, dilerim hepiniz kendi hayatlarnzn sahibi olmann mutluluunu dibine kadar yaarsnz. Yazdklarnz görüyorum ve kopuyorum. Ne diyim, aznza salk! Gün sizin, söz sizin, çkarn acsn, elenin. Hepinizi seviyorum ve sosyal mesafe önlemleri dahilinde kucaklyorum.
 

MABEL MATZ KMDR?
Fatih Karaca (d. 31 Austos 1985, Mersin) ya da sahne adyla Mabel Matiz, Türk arkc ve ark yazar. Ad, Kumral Ada Mavi Tuna romannda yer alan Tuna karakterinin takma ad Mabel ve çok sarho, dükün kimse anlamlarna gelen Eski Yunanca kökenli kelime matiz’in birleiminden oluur

Mabel Matiz, kimlikteki adyla Fatih Karaca, 31 Austos 1985’te Mersin’in Erdemli ilçesinin Tömük kasabasnda ev hanm Maya Karaca ile tr oförü ve Kbrs Gazisi Ali Karaca’nn ilk çocuu olarak dünyaya geldi. Çocukken youn olarak yaad kekemelik, kendini ifade edememe durumu onu, yazmaya tevik etmi ve bu durum onu yeni ifade araylarna götürerek müzie, edebiyata ve ark söylemeye yöneltmitir. Çocukluu ve ilk gençlii boyunca arlkl olarak 80’ler ve 90’lar Türkçe Pop müzii dinledi. Bu dönemlerde dinledii Sezen Aksu’nun inanay isimli parças olmutur. Lise 2’deyken (2001-2002) Yunus Emre’nin hayatn konu alan bir tiyatro oyununda barol oynad ve bu oyunun hazrlk çalmalar sayesinde bir yl boyunca kekemeliini kontrol altna almay örenmitir. Üniversite eitimini ise 2003-2008 yllar arasnda stanbul Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesinde almtr.[4] lk müzik çalmalarn üniversite yllarnda gerçekletirdi. 2005 ylnda tp fakültesinden arkada Duygu Has’la birlikte, akustik duo olarak deerlendirilebilecek cover grubunu kurdu. lk arklarn yine 2005’te yazmaya balad. Bunlardan en belirgin olan 2007 yazd ve sonradan ilk albümünün çk arks olacak olan Arafta’dr. Sanatç 2008’de, dönemin aktif müzik platformu olan Myspace’te bir sayfa açarak, gitar - vokal olarak kaydettii arklarnn ilk demolarn burada anonim olarak yaynlad. Mabel Matiz adn, gerçek kimliini saklamak için kulland ve uzun süre sayfada kendi hakknda baka hiçbir bilgiye yer vermedi. “Mabel”, ilk gençliinde severek okuduu Kumral Ada Mavi Tuna romanndaki ba karakterin takma add “Matiz” ise internette gezinirken ilk kez bir sohbet odasnda rastlad, “ar sarho” anlamna gelen Eski Yunanca bir kelimedir. Myspace’te yaynlanan ilk arklar ksa sürede viral olarak yayld ve internette ses getirmeye balad. Bu viral etkileimler onu ilk solo albümünün sürecine götürdü. 2008 - 2010 yllarnda iki yl boyunca profesyonel olarak di hekimlii yapt. 2010 yaznda, hayatna yalnzca müzikle devam etmek istediine emin olduu bir gün mesleini aniden brakt. 2011’de stanbul Bilgi Üniversitesi nsan Haklar Hukuku bölümünde yüksek lisansa balad. Çocukluk yllarn, kendisine müzikal anlamda çok katks olduunu ifade ettii Erdemli’de geçirmitir.2011’de stanbul Bilgi Üniversitesi nsan Haklar Hukuku bölümünde balad yüksek lisans eitimini 2014’te yarda brakmtr.

Kbrs Bar Harekat gazisi olan babas Ali Karaca 22 ubat 2019 tarihinde geçirdii kalp krizi sonucu Erdemli’de vefat etmitir. Vefat öncesi babasnn ansna Babam Beklerken arksn yazm, bu arknn yer ald albüm Maya[5] ise Mabel Matiz’in annesinin adn tamaktadr.

Mabel Matiz, kimlikteki adyla Fatih Karaca, 31 Austos 1985’te Mersin’in Erdemli ilçesinin Tömük kasabasnda ev hanm Maya Karaca ile tr oförü ve Kbrs Gazisi Ali Karaca’nn ilk çocuu olarak dünyaya geldi[3]. Çocukken youn olarak yaad kekemelik, kendini ifade edememe durumu onu, yazmaya tevik etmi ve bu durum onu yeni ifade araylarna götürerek müzie, edebiyata ve ark söylemeye yöneltmitir. Çocukluu ve ilk gençlii boyunca arlkl olarak 80’ler ve 90’lar Türkçe Pop müzii dinledi. Bu dönemlerde dinledii Sezen Aksu’nun inanay isimli parças olmutur. Lise 2’deyken (2001-2002) Yunus Emre’nin hayatn konu alan bir tiyatro oyununda barol oynad ve bu oyunun hazrlk çalmalar sayesinde bir yl boyunca kekemeliini kontrol altna almay örenmitir. Üniversite eitimini ise 2003-2008 yllar arasnda stanbul Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesinde almtr.[4] lk müzik çalmalarn üniversite yllarnda gerçekletirdi. 2005 ylnda tp fakültesinden arkada Duygu Has’la birlikte, akustik duo olarak deerlendirilebilecek cover grubunu kurdu. lk arklarn yine 2005’te yazmaya balad. Bunlardan en belirgin olan 2007 yazd ve sonradan ilk albümünün çk arks olacak olan Arafta’dr. Sanatç 2008’de, dönemin aktif müzik platformu olan Myspace’te bir sayfa açarak, gitar - vokal olarak kaydettii arklarnn ilk demolarn burada anonim olarak yaynlad. Mabel Matiz adn, gerçek kimliini saklamak için kulland ve uzun süre sayfada kendi hakknda baka hiçbir bilgiye yer vermedi. “Mabel”, ilk gençliinde severek okuduu Kumral Ada Mavi Tuna romanndaki ba karakterin takma add “Matiz” ise internette gezinirken ilk kez bir sohbet odasnda rastlad, “ar sarho” anlamna gelen Eski Yunanca bir kelimedir. Myspace’te yaynlanan ilk arklar ksa sürede viral olarak yayld ve internette ses getirmeye balad. Bu viral etkileimler onu ilk solo albümünün sürecine götürdü. 2008 - 2010 yllarnda iki yl boyunca profesyonel olarak di hekimlii yapt. 2010 yaznda, hayatna yalnzca müzikle devam etmek istediine emin olduu bir gün mesleini aniden brakt. 2011’de stanbul Bilgi Üniversitesi nsan Haklar Hukuku bölümünde yüksek lisansa balad. Çocukluk yllarn, kendisine müzikal anlamda çok katks olduunu ifade ettii Erdemli’de geçirmitir. 2011’de stanbul Bilgi Üniversitesi nsan Haklar Hukuku bölümünde balad yüksek lisans eitimini 2014’te yarda brakmtr.

Kbrs Bar Harekat gazisi olan babas Ali Karaca 22 ubat 2019 tarihinde geçirdii kalp krizi sonucu Erdemli’de vefat etmitir. Vefat öncesi babasnn ansna Babam Beklerken arksn yazm, bu arknn yer ald albüm Maya[5] ise Mabel Matiz’in annesinin adn tamaktadr.

Ana Sayfaya Git