Gara'da sıcak temas 3 Şehit

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı’nda üç asker şehit oldu.

Haberler 12.02.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irakn Gara bölgesinde yürütülen Pençe Kartal-2 harekatnde salanan temasda çok sayda örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, üç asker de ehit oldu.

GARA BÖLGESNDEK çATIMA

Milli Savunma Bakanl Irakn kuzeyinde balatlan Pençe Kartal- 2 Harekatnda teröristlerle çkan çatmada 2 askerin ehit olduu, 4 askerin de yaralandn açklad. çatmada ehit olan Muvazzaf Astsubay Kdemli Baçavu Harun Turhann (29) ehadet haberi, Ankaradaki baba evine ulat.

BAKANLIKTAN AçIKLAMA

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Irak kuzeyi Gara bölgesinde balatlan Pençe Kartal- 2 Harekatnda 10 ubat 2021 tarihinde teröristlerle çkan çatma sonucunda 2 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 4 kahraman silah arkadamz ise yaralanm ve derhal hastaneye sevk edilmitir. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekat ile isabetle vurulmu, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlna ar bir darbe indirilmitir. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr, yaral personelimiz için acil ifalar dileriz denildi.

EHTLERN SMLER

çatmada ehit düenlerin Yüzba Burak Cokun ve Astsubay Kdemli çavu Harun Turhan olduu örenildi. Buarada, yaral olarak hastaneye kaldrlan Yüzba Ertug Gülerde akam saatlerinde doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamayarak, ehit dütü. Böylece çatmada ehit düen asker says üçe yükselirken, yaral says ise 7 oldu. Saldrnn ardndan düzenlenen hava kara harekatnda 8 terörist etkisiz hale getirildi. çok sayda örgüt üyesinin de yaraland bildirildi. bölgedeki operasyonlar aralksz devam ediyor.

ACI HABER BABA EVNDE

ehit Astsubay Kdemli çavu Harun Turhann (29) Ankaradaki ailesine ac haber ulatrld. Askeri yetkililer, salk ekipleriyle geldikleri Sincann Maraal çakmak Mahallesi ehit Ahmet Doan Caddesinde yaayan Mustafa ve Nuran Turhan çiftine oullarnn ehit olduu haberini verdi. Bekar olduu ve 2 kz kardeinin bulunduu belirtilen ehidin evine ve caddeye Türk bayraklar asld. Evin önünde belediye, salk, polis ve jandarma ekipleri de hazr bulundu.

EHTLERN CENAZES

Pençe Kartal-2 Harekatnda ehit düen askerler törenle memleketlerine uurland. Irakn kuzeyinde devam eden Pençe kartal-2 Harekatnda teröristlerle çkan çatmada ehit düen Yüzba Burak Cokun ve Astsubay Kdemli çavu Harun Turhan için rnakta tören düzenlendi.

23. Piyade Tümen Komutanlndaki törende, ehit Cokun ve Turhann Türk bayrana sarl naalar katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu, ehitlerin öz geçmileri okundu ve dua edildi. Cokun ve Turhann naalar helallik alnmasnn ardndan silah arkadalarnn omuzlarnda ambulansa tanarak, rnak erafettin Elçi Havalimanna getirildi. Buradan ehitlerin naalar uçakla Ankaraya gönderildi.

Ana Sayfaya Git