Gara'da sıcak temas 3 Şehit

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı’nda üç asker şehit oldu.

Gara'da sıcak temas 3 Şehit

Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde yürütülen Pençe Kartal-2 harekatınde sağlanan temasda çok sayıda örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, üç asker de şehit oldu.

GARA BÖLGESİNDEKİ ÇATIŞMA

Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı. Çatışmada şehit olan Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan'ın (29) şehadet haberi, Ankara'daki baba evine ulaştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekatı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz" denildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Çatışmada şehit düşenlerin Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan olduğu öğrenildi. Buarada, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yüzbaşı Ertug Güler'de akşam saatlerinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit düştü. Böylece çatışmada şehit düşen asker sayısı üçe yükselirken, yaralı sayısı ise 7 oldu. Saldırının ardından düzenlenen hava kara harekatında 8 terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda örgüt üyesinin de yaralandığı bildirildi. bölgedeki operasyonlar aralıksız devam ediyor.

ACI HABER BABA EVİNDE

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan'ın (29) Ankara'daki ailesine acı haber ulaştırıldı. Askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle geldikleri Sincan'ın Maraşal Çakmak Mahallesi Şehit Ahmet Doğan Caddesi'nde yaşayan Mustafa ve Nuran Turhan çiftine oğullarının şehit olduğu haberini verdi. Bekar olduğu ve 2 kız kardeşinin bulunduğu belirtilen şehidin evine ve caddeye Türk bayrakları asıldı. Evin önünde belediye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri de hazır bulundu.

ŞEHİTLERİN CENAZESİ  

Pençe Kartal-2 Harekatı'nda şehit düşen askerler törenle memleketlerine uğurlandı. Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe kartal-2 Harekatında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan için Şırnak'ta tören düzenlendi.

23. Piyade Tümen Komutanlığındaki törende, şehit Coşkun ve Turhan'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu ve dua edildi.  Coşkun ve Turhan'ın naaşları helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa taşınarak, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirildi. Buradan şehitlerin naaşları uçakla Ankara'ya gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz