Geride kalan 4 yetim ve gözyaşı

Bingöl'de şehit düşen işçiler geride 4 yetim ile gözü yaşlı aileler bıraktı

Haberler 05.10.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Genç ilçesi Yolçat köyünde yaanan elektrik arzasnn tamirine giderken PKKllarn bombal saldrsnda ehit olan iki içi, geride 4 yetim ile gözü yal aileler brakt.

Genç ilçesinde önceki gün Frat Aksa Elektrik Hizmetleri Aye ait aracn geçii srasnda, bölücü terör örgütü mensuplarnn yola tuzaklad uzaktan kumandal el yapm patlaycy infilak ettirdii hain saldr, 40 yandaki Emrullah Anini ei ve 4 çocuundan, 31 yandaki Ömer Faruk Kayay da 2 aylk einden ayrd.

ehit Aninin yaklak 10 yl boyunca Bursada ve Bingölde frnda ve gda sektöründe çalt, 3 yl önce Frat Aksa Elektrik Hizmetleri A.de göreve balad, yaklak 1,5 ay önce anjiyo olduu örenildi.

Hain saldr Aninin çocuklar Sudenur (14), Elif Yamur (7), Alper (13) ve Yusuf Hamzay (6) yetim brakt.

ehit Ömer Faruk Kayann da dedesi tarafndan büyütüldüü, 2015te bu göreve balad, 2 ay önce de Fatma Kaya ile evlendii örenildi.

BEN DE çOCUKLARIM DA DK DURACAIZ

çocuklaryla ehidin mezarna giderek dua eden Anin, , eiyle son olarak önceki sabah kahvaltda görütüklerini anlatt.

Sabah ie gittiinde her zaman arardm. O gün hiç ulaamadm. Bilmiyordum cierimi bombalamlar. diyen Anin, saldry gerçekletiren terör örgütü PKKya tepkisini dile getirdi.

Anin, Eim hep dimdik durdu. Ben de çocuklarm da dik duracaz, boyun emeyeceiz. Kökleri kurusun, cierimi yaktlar, cierleri yansn. Ocam söndürdüler, ocaklar sönsün. Yavrularm babasz braktlar. 4 yavrumu yetim braktlar. Güçlüyüz, ayaktayz, yklmayacaz. Bir ölüyor, bin douyoruz. dedi.

ONLARIN YÜZÜNDEN YETM KALDIK

ehidin 14 yandaki kz Sudenur Anin de saldry gerçekletiren teröristlerin yakalanmasn istediini söyledi.

Anin, Babam onlarn yüzünden öldü. Ne istediniz babamdan? Babam görevini yapyordu adam. Onlarn yüzünden yetim kaldk. Babam yok artk. diye konutu.

ehidin ablas Hatice Anin de faillerin yakalanmasn istediklerini belirtti. Bu arada, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü psiko-sosyal destek ekipleri ehidin çocuklarn yalnz brakmyor.

Ana Sayfaya Git