Güçlü; PKK tehdit etti

Diyarbakırlı yazar İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK'nın kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü

Haberler 03.04.2021 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürt siyasetçi ve aratrmac yazar brahim Güçlü, Emniyet tarafndan PKK tarafndan ölümle tehdit edildii hakknda bilgilendirildiini söyledi.

brahim Güçlü, Diyarbakrda düzenledii basn toplantsnda, PKK tarafndan ölümle tehdit edildiini açklad. Gözaltna alnan PKK üyelerinin evlerindeki örgüt ile yazmalarna ve verdikleri ifadelerde kendisi hakknda ölüm karar alnd bilgisinin kendisiyle paylaldn belirten Güçlü, Ankarada ya da Kürdistan sahasnda PKKye yönelik yaplan operasyonlarda ele geçenlerin sorgusunda ve ele geçen belgelerde, PKKnin benim hakkmda ölüm karar olduuna dair bilgiler vermiler. Bu bilgiler içinde, beni öldürecek ve izleyecek kiilerin isimleri de belli. Ama halen yakalanmamlar, aranyorlar dedi.

Güçlü, Verilen resmi bilgilerden anlyorum ki, PKK, 400 Kürdistanl aydn, siyasetçi, hukukçu, sanatç, i insan adna Kürdistanda, Kürdistan Meclisi, Kürdistan Hükümeti, Kürdistan bakanlyla yaptmz görümelerden ve yaptmz basn toplantlarndan sonra, bu karar alnm ifadelerini kulland.

PKKnin kurulduu günden bugüne Kürdistanda büyük bir tehdit oluturduunu ve cinayetler ilediini, Kürt yurtseverlerini katlettiini belirten Güçlü, sözlerine unlar ekledi:

PKKNIN HEDEF ALMASI

PKK, devlet tarafndan Kürt Milli Hareketine, Kürt Yurtseverlerine, halkmza, Kürdistan parti ve örgütlerine kar operasyon örgütü olarak kurulduundan (1975-76) bu güne kadar Kürdistanda büyük bir tehdit oluturdu.

PKK bir çok kez benim hakkmda ölüm karar ald ancak Kürt kamuoyunun tepkisi nedeniyle bunu gerçekletirmedii. Ben diyorum ki, Kürdistan ve milletimiz salkl olsun. Kürdistan ve milletimiz tehlikelerden kurtulsun. Özgür ve bamsz olsun. Bizim yaamamz geçicidir. Bundan dolay ölümden ve öldürülmekte korkmuyorum. PKK, otoriter ve faist örgüt olarak istiyor ki halkmz, aydnlar, siyasetçiler arasnda korku yaylsn ve derinlesin ki seslerini kesinler ve sinsinler. imdiye kadar bu siyasetinde de baarl oldu. Kürt yurtseverleri, Kürt ve Kürdistan, demokrasi, insanlk, hak ve özgürlük savaçlar, dava adamlar, hizmetçileri PKKnn bu davranna izin vermemelidir.

Güçlü ayrca, ölüm tehditlerinden korkmadn ve emniyetin önerdii koruma tahsisi teklfini reddettiini kaydetti.

Basn toplantsna katlan HAK-PAR, PAK, PSK, TEVGER yöneticileri Güçlüye destek verdi.

Ana Sayfaya Git