Güçlü; PKK tehdit etti

Diyarbakırlı yazar İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK'nın kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü

Güçlü; PKK tehdit etti

Kürt siyasetçi ve araştırmacı yazar İbrahim Güçlü, Emniyet tarafından ‘PKK tarafından ölümle tehdit edildiği’ hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

İbrahim Güçlü, Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında, PKK tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı. Gözaltına alınan PKK üyelerinin evlerindeki örgüt ile yazışmalarına ve verdikleri ifadelerde kendisi hakkında ölüm kararı alındığı bilgisinin kendisiyle paylaşıldığını belirten Güçlü, “Ankara’da ya da Kürdistan sahasında PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda ele geçenlerin sorgusunda ve ele geçen belgelerde, PKK’nin benim hakkımda ölüm kararı olduğuna dair bilgiler vermişler. Bu bilgiler içinde, beni öldürecek ve izleyecek kişilerin isimleri de belli. Ama halen yakalanmamışlar, aranıyorlar” dedi.

Güçlü, “Verilen resmi bilgilerden anlıyorum ki, PKK, 400 Kürdistanlı aydın, siyasetçi, hukukçu, sanatçı, iş insanı adına Kürdistan’da, Kürdistan Meclisi, Kürdistan Hükümeti, Kürdistan başkanlığıyla yaptığımız görüşmelerden ve yaptığımız basın toplantılarından sonra, bu karar alınmış” ifadelerini kullandı.

PKK’nin kurulduğu günden bugüne Kürdistan’da büyük bir tehdit oluşturduğunu ve cinayetler işlediğini, Kürt yurtseverlerini katlettiğini belirten Güçlü, sözlerine şunları ekledi:

PKK'NIN HEDEF ALMASI

“PKK, devlet tarafından Kürt Milli Hareketine, Kürt Yurtseverlerine, halkımıza, Kürdistan parti ve örgütlerine karşı operasyon örgütü olarak kurulduğundan (1975-76) bu güne kadar Kürdistan’da büyük bir tehdit oluşturdu.

PKK bir çok kez benim hakkımda ölüm kararı aldı ancak Kürt kamuoyunun tepkisi nedeniyle bunu gerçekleştirmediği. Ben diyorum ki, Kürdistan ve milletimiz sağlıklı olsun. Kürdistan ve milletimiz tehlikelerden kurtulsun. Özgür ve bağımsız olsun. Bizim yaşamamız geçicidir. Bundan dolayı ölümden ve öldürülmekte korkmuyorum. PKK, otoriter ve faşist örgüt olarak istiyor ki halkımız, aydınlar, siyasetçiler arasında korku yayılsın ve derinleşsin ki seslerini kesinler ve sinsinler. Şimdiye kadar bu siyasetinde de başarılı oldu. Kürt yurtseverleri, Kürt ve Kürdistan, demokrasi, insanlık, hak ve özgürlük savaşçıları, dava adamları, hizmetçileri PKK’nın bu davranışına izin vermemelidir.”

Güçlü ayrıca, ölüm tehditlerinden korkmadığını ve emniyetin önerdiği koruma tahsisi teklfini reddettiğini kaydetti.

Basın toplantısına katılan HAK-PAR, PAK, PSK, TEVGER yöneticileri Güçlü’ye destek verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz