Gülbahar'a vefa Hızır’ı

Diyarbakır’da, televizyonları olmadığı için EBA üzerinden kardeşleriyle birlikte uzaktan eğitim alamayan Gülbahar, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi’ye “televizyonumuz yok, ders yapamıyoruz ve okumak istiyoruz” diye mesaj attı. Mesaj üzerine harekete geçen Kaymakamlık, tek odalı evde 8 kişi yaşayan aileye televizyon Sur Vefa üyeleri tarafından ulaştırdı.

Haberler 12.05.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Merkez Sur ilçesinde annesi ve 7 kardei ile birlikte tek odal bir evde yaayan 14 yandaki Gülbahar Atasoy, coronavirüs salgn nedeniyle EBA üzerinden takip etmesi gereken derslerinden televizyonlar olmad için geri kald. Kardeleri ie birlikte uzun süredir derslerinden uzak kalan ve snfnda baarl olan Gülbahar, hem kendisi derslerini tekrar ediyordu, hem de kardelerini çaltryordu. Zeki bir kz olan Gülbahar Atasoy, EBAdan derslerini takip etmen amacyla evlerine alnacak bir televizyon için sosyal medya üzerinden Merkez Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Abdullah çitfçiye mesaj att.

OKUMAK STYORUZ, YARDIM EDN

Annesi ve kardeleri ile tek odal evde yaam sava veren Gülbahar Atasoy, 1 Mays akam sosyal medyadan ulat kaymakam çiftçiye, hayrl akamlar kaymakam bey, ben Gülbahar Atasoy. 7 kardeim ve annemle beraber tek odal bir yerde yaamaya çalyoruz. 8inci snf örencisiyim, snfmda baarl bir örenciyim. çok zor durumdayz. Derslerimden geri kaldm, tv yok. Okumak istiyoruz. Yemei zor buluyoruz. Yardmnza muhtacz diye mesaj att. Bu mesaj üzerine Gülbaharn evine gönderilen ekip, Atasoy ailesinin durumunu gördü.

24 SAAT GEçMEDEN TVYE KAVUTULAR

Ardndan, kaymakamlk tarafndan Gülbahar ve kardelerinin televizyon istei ile baz ihtiyaçlarnn karlanmas için ilgili birime talimat verildi. Aradan 24 saat geçmeden küçük Gülbahar ve ailesi istedikleri televizyona kavutu. Televizyonu Sur Vefa üyeleri tarafndan Atasoy ailesine teslim edilirken, Gülbahar, düzgün bir evde yaamak için hayrseverlerden yardm beklediklerini söyledi. Gülbahar, televizyonu aldktan sonra kaymakama, Beni ve kardelerimi çok mutlu ettiniz diye mesaj att.

BEN VE KARDELERM çOK MUTLU OLDUK

Kardeleri ile birlikte tek odal derme çatma bir evde yaadklarn belirten Gülbahar Atasoy, Evimiz kalnacak bir durumda deil. Dersleri çok iyi bir örenciyim ve her dönem baar belgesi alyorum. Okullar kapandndan bu yana, televizyon olmad için kardelerimle birlikte EBAya giremiyorduk. Dersten geri kaldk. Sosyal medyadan kaymakam beye ulatm. Durumumuzu anlatm. Ksa sürede vefa üyeleri eve gelerek televizyonu teslim etti. imdi artk Tvden derslerimizi takip edebiliyoruz. Kardelerim ve beni çok mutlu eden kaymakam ve vefa destek üyelerine sonsuz teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

ALEYE SOSYAL YARDIMLAR SÜRECEK

Gülbahardan gelen mesaj görünce çok duygulandn belirten Sur Kaymakam/Belediye Bakanvekili Abdullah çiftçi, ksa sürede ulatklar küçük kzn televizyon isteini yerine getirdiklerini söyledi. çocuklarn eitimi için gereken destein verileceini ifade eden çiftçi, Gülbahar ve ailesine kaymakamlk olarak sosyal yardmn süreceini söyledi.

Ana Sayfaya Git