Gülbahar'a vefa Hızır’ı

Diyarbakır’da, televizyonları olmadığı için EBA üzerinden kardeşleriyle birlikte uzaktan eğitim alamayan Gülbahar, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi’ye “televizyonumuz yok, ders yapamıyoruz ve okumak istiyoruz” diye mesaj attı. Mesaj üzerine harekete geçen Kaymakamlık, tek odalı evde 8 kişi yaşayan aileye televizyon Sur Vefa üyeleri tarafından ulaştırdı.

Gülbahar'a vefa Hızır’ı

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesinde annesi ve 7 kardeşi ile birlikte tek odalı bir evde yaşayan 14 yaşındaki Gülbahar Atasoy, coronavirüs salgını nedeniyle EBA üzerinden takip etmesi gereken derslerinden televizyonları olmadığı için geri kaldı. Kardeşleri işe birlikte uzun süredir derslerinden uzak kalan ve sınıfında başarılı olan Gülbahar, hem kendisi derslerini tekrar ediyordu, hem de kardeşlerini çalıştırıyordu. Zeki bir kız olan Gülbahar Atasoy, EBA'dan derslerini takip etmen amacıyla evlerine alınacak bir televizyon için sosyal medya üzerinden Merkez Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çitfçi'ye mesaj attı.

"OKUMAK İSTİYORUZ, YARDIM EDİN"

Annesi ve kardeşleri ile tek odalı evde yaşam savaşı veren Gülbahar Atasoy, 1 Mayıs akşamı sosyal medyadan ulaştığı kaymakam Çiftçi'ye, 'hayırlı akşamlar kaymakam bey, ben Gülbahar Atasoy. 7 kardeşim ve annemle beraber tek odalı bir yerde yaşamaya çalışıyoruz. 8'inci sınıf öğrencisiyim, sınıfımda başarılı bir öğrenciyim. Çok zor durumdayız. Derslerimden geri kaldım, tv yok. Okumak istiyoruz. Yemeği zor buluyoruz. Yardımınıza muhtacız" diye mesaj attı. Bu mesaj üzerine Gülbahar'ın evine gönderilen ekip, Atasoy ailesinin durumunu gördü.

24 SAAT GEÇMEDEN TV'YE KAVUŞTULAR

Ardından, kaymakamlık tarafından Gülbahar ve kardeşlerinin televizyon isteği ile bazı ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili birime talimat verildi. Aradan 24 saat geçmeden küçük Gülbahar ve ailesi istedikleri televizyona kavuştu. Televizyonu Sur Vefa üyeleri tarafından Atasoy ailesine teslim edilirken, Gülbahar, düzgün bir evde yaşamak için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Gülbahar, televizyonu aldıktan sonra kaymakama, "Beni ve kardeşlerimi çok mutlu ettiniz" diye mesaj attı.

"BEN VE KARDEŞLERİM ÇOK MUTLU OLDUK"

Kardeşleri ile birlikte tek odalı derme çatma bir evde yaşadıklarını belirten Gülbahar Atasoy, "Evimiz kalınacak bir durumda değil. Dersleri çok iyi bir öğrenciyim ve her dönem başarı belgesi alıyorum. Okullar kapandığından bu yana, televizyon olmadığı için kardeşlerimle birlikte EBA'ya giremiyorduk. Dersten geri kaldık. Sosyal medyadan kaymakam beye ulaştım. Durumumuzu anlatım. Kısa sürede vefa üyeleri eve gelerek televizyonu teslim etti. Şimdi artık Tv'den derslerimizi takip edebiliyoruz. Kardeşlerim ve beni çok mutlu eden kaymakam ve vefa destek üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AİLEYE SOSYAL YARDIMLAR SÜRECEK

Gülbahar'dan gelen mesajı görünce çok duygulandığını belirten Sur Kaymakamı/Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi, kısa sürede ulaştıkları küçük kızın televizyon isteğini yerine getirdiklerini söyledi. Çocukların eğitimi için gereken desteğin verileceğini ifade eden Çiftçi, Gülbahar ve ailesine kaymakamlık olarak sosyal yardımın süreceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz