Gülistan Doku hâlâ kayıp

Avukat Çimen, 'Şüpheli Zaynal’ın telefon incelemeleri tamamlandı, Zaynal ve Doku’nun sinyal bilgilerinin uyumlu olduğu görüldü; fakat rapor verilmedi, dosyaya da konulmadı' dedi.

Haberler 19.05.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli de, Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü ikinci snf örencisi olan 21 yandaki Gülistan Dokudan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alnamyor. Dokunun kaybolmasnn üzerinden 500 gün geçmesine ramen Tunceli Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturmada herhangi bir gelime kaydedilmedi. Sivil toplum örgütleri ve Doku ailesi, planl bir cinayete iaret ederek, soruturmann bu yönlü sürdürülmesini talep etse de soruturmay yürüten savclk bata olmak üzere resmi kurum temsilcileri, intihar iddialar üzerinde durdu.

Dosyann tek üphelisi ve Dokunun en son görütüü kii olan Zaynal Abarakovun ise bu süre zarfnda sadece ifadesine bavuruldu.

NCELEME DOSYAYA EKLENMED

Soruturma dosyas hakknda bilgi veren Av. Ali çimen, 500 gündür hiçbir taleplerinin kabul edilmediine dikkat çekti. Dosyadaki ba üpheli Zaynal Abarakovun telefonuyla ilgili incelemelerin 2 aydr tamamlandn ve raporun hazrlandn aktaran çimen, henüz raporun kendilerine verilmediini belirtti.

Hazrlanan raporun savclk dosyasna da girmediini söyleyen çimen, Pertek Karayolunda ilerleyen bir kiinin araç kamerasna yansyan ve Dokuya ait olduu iddia edilen görüntüden sonra Dokunun ehir merkezine doru ilerlediine dair görgü tanklarnn olduunu hatrlatt.

Olay günü Dokuya ait olduu iddia edilen görüntülerin iyiletirildiini dile getiren çimen, iyiletirilen görüntülerin yalnz 6 dakikalk bölümünün dosyaya konulduunu ifade etti.

SNYALLER UYUTU

üpheli Zaynal ve Dokunun sinyal bilgilerinin uyumlu olduunu vurgulayan çimen, Baz istasyonu verilerinde sinyal bilgisi mezarlk yan diye geçiyor. Bununla ilgili biz de rapor istedik, bize çok alakasz bir rapor geldi. Beklentilerimiz karlanmad. Mezarlk denilen yer muhtemelen köprüye yakn bir yerdedir. dari bir kodlamadr dedi.

GÖZALTI KARARI UYGULANMADI

Abakarovun görevinden ihraç edilen polis babas Engin Yücel ile ilgili davann da devam ettiini söyleyen çimen, Fakat Engin Yücel davay takip etmiyor. Henüz ifade vermedii için duruma görülmüyor. Bir yönüyle Engin Yücel görevden alnd, bir yönüyle de herhangi bir ilem yaplmad. Etkin bir soruturma yürütülmedii için üphelilerin korunduunu söyleyebiliriz. Bir yldr bilirkii raporu dosyaya girmedi. Süreç ar hasar görüyor. Bu dosyada etkin bir soruturma yürütülmedii nettir. Biraz zamana yaylmak isteniyor. Abakarov ile ilgili bir gözalt karar vard, o da uygulanmad. Dosya tkanma aamasnda. Delilleri toplamada hiç soruturma yürütülmüyor. Ancak dosyay kapatamazlar, çünkü dosyada yeterince delil var eklinde konutu.

Doku soruturmasnda taleplerinin kabul edilmediini dile getiren çimen, kamuoyundan Doku dosyasna sahip çklmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git