Günler sonra açıldı

Diyarbakır'da kara yolları 3 gün sonra trafiğe açıldı. Meteroloji, Diyarbakır’da, yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı "Turuncu" uyarısında bulundu.

Haberler 26.01.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda etkili olan youn kar ya nedeniyle 3 günden buyana trafie kapanan Diyarbakr- Siverek ve Diyarbakr- Bingöl kara yollar dün sabah saatlerinde ulama açld. Meteroloji Bölge Müdürlüü, Diyarbakr için, youn kar ya, buzlanma ve ç tehlikesine kar Turuncu uyarsnda bulundu. Diclede etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolu ulama kapanan mahallede mahsur kalan hamile kadn, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafndan hastaneye ulatrld.

KAPALI YOLLAR AçILIYOR

Kentte etkili olan kar ya, ulamda da aksamalara neden oldu. Youn kar ya nedeniyle üç gün önce Diyarbakr-Siverek ile Diyarbakr-Bingöl kara yollar ulama kapand. Ekiplerin çalmas sonucu yollarda ulam dün sabah saatlerinde yeniden salanmaya baland. Yollarda araçlarnda mahsur kalanlar Karayollar, belediye ve AFAD ekiplerince kurtarld.

Bu arada, Kulp ilçesi krsalnda bir hastaya evinde müdahale ettikten sonra dönen ambulans, kara sapland. hbarla bölgeye gelen belediye ekipleri, ambulans bulunduu yerden çkartt.

BELEDYE BAKANVEKL

Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Mustafa Gözlet, ekiplerin çalmalarn aralksz sürdürdüünü söyledi. Gözlet, Buzlanmaya kar ekiplerimizce tuzlama çalmalar sürekli yaplmakta olup ilçe merkezinde vatandalarmzn sknt yaamamas için kaldrmlar temizlendi. Kar yann devam ettii ilçemizde çalmalar aralksz sürüyor. dedi.

TURUNCU UYARISI GELD

Buarada, Meteoroloji Genel Müdürlüü, Diyarbakrda, youn kar ya, buzlanma ve ç tehlikesine kar Turuncu uyarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüü Hava Tahmin ve zleme Merkezi tarafndan yaplan açklamada, 26 Ocak çaramba gece saat 03.00te balayacak olan ve 27 Ocak Perembe günü saat 14.00te youn kar yalar beklendiinden, bata buzlanma ve don olayna bal ulamda aksamalar, yüksek kar örtüsünün olduu yerler ç riski, yüksek kesimlerde tipi türü olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir denildi.

UMKE MADINA YETT

Buarada, Diclede etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolu ulama kapanan mahallede mahsur kalan hamile kadn, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafndan hastaneye ulatrld.

l Salk Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Salk Komuta Merkezine, Dicle ilçesine bal krsal Sergenli Mahallesinde yaayan 32 yandaki 36 haftalk hamile Sübhan Yldrmn sancs olduu yönünde ihbar yapld.

Youn kar ya nedeniyle yolu kapal olan mahalleye UMKE sevk edildi.

Köye ulaan ekipler Yldrm ilk müdahalenin ardndan Dicle Devlet Hastanesine götürdü.

Ana Sayfaya Git