Görüş Bildir

Günler sonra açıldı

Diyarbakır'da kara yolları 3 gün sonra trafiğe açıldı. Meteroloji, Diyarbakır’da, yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı "Turuncu" uyarısında bulundu.

Günler sonra açıldı

Diyarbakır’da  etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 3 günden buyana trafiğe kapanan Diyarbakır- Siverek ve Diyarbakır- Bingöl kara yolları dün sabah saatlerinde ulaşıma açıldı. Meteroloji Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır için, yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı "Turuncu" uyarısında bulundu.  Dicle'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mahallede mahsur kalan hamile kadın, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından hastaneye ulaştırıldı.

KAPALI YOLLAR AÇILIYOR

Kentte etkili olan kar yağışı, ulaşımda da aksamalara neden oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle üç gün önce Diyarbakır-Siverek ile Diyarbakır-Bingöl kara yolları ulaşıma kapandı. Ekiplerin çalışması sonucu yollarda ulaşım dün sabah saatlerinde yeniden sağlanmaya başlandı. Yollarda araçlarında mahsur kalanlar Karayolları, belediye ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Bu arada, Kulp ilçesi kırsalında bir hastaya evinde müdahale ettikten sonra dönen ambulans, kara saplandı. İhbarla bölgeye gelen belediye ekipleri, ambulansı bulunduğu yerden çıkarttı.

 BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa Gözlet, ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Gözlet, "Buzlanmaya karşı ekiplerimizce tuzlama çalışmaları sürekli yapılmakta olup ilçe merkezinde vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için kaldırımlar temizlendi. Kar yağışının devam ettiği ilçemizde çalışmalar aralıksız sürüyor." dedi.

TURUNCU UYARISI GELDİ

Buarada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’da, yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı "Turuncu" uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin ve İzleme Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “26 Ocak Çarşamba gece saat 03.00'te başlayacak olan ve 27 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te yoğun kar yağışları beklendiğinden, başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün olduğu yerler çığ riski, yüksek kesimlerde tipi türü olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

UMKE İMADINA YETİŞTİ

Buarada, Dicle'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mahallede mahsur kalan hamile kadın, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından hastaneye ulaştırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Komuta Merkezine, Dicle ilçesine bağlı kırsal Sergenli Mahallesinde yaşayan 32 yaşındaki 36 haftalık hamile Sübhan Yıldırım'ın sancısı olduğu yönünde ihbar yapıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan mahalleye UMKE sevk edildi.

Köye ulaşan ekipler Yıldırım'ı ilk müdahalenin ardından Dicle Devlet Hastanesine götürdü.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi