Güven tutuklandı kayırana inceleme

Diyarbakır'da yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in evinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Semra Güzel ve HDP Van Milletvekili Tayip Temel ile 2 kişi hakkında 'Suçluyu kayırma' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haberler 23.12.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) hakkndaki kesinlemi hapis cezas nedeniyle 4 Haziranda milletvekillii düürülen HDP Hakkari eski Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Leyla Güven, dün yargland Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde terör örgütü üyelii ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan toplam 22 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld. Yakalama karar çkarlmasnn ardndan Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü ekiplerince yaplan incelemede, Güvenin HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin evinde olduu belirlendi. Dün gece saatlerinde Güzelin evine yaplan operasyonla Leyla Güven, gözaltna alnd.

Güven, emniyetteki sorgusunun ardndan sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemede, hapis cezas karar yüzüne okunan Güven, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HDPL 2 MLLETVEKLNE SORUTURMA

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca TCKnn 283üncü maddesindeki Suçluyu kayrma gerekçesiyle HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, HDP Van Milletvekili Tayip Temel ile 2 kii hakknda soruturma balatld. TCKya göre, Suçluyu kayrma suçunu ileyen bir kiiye; aratrma, yakalanma, tutuklanma veya hükmün infazndan kurtulmas için imkan salayan kimselere alt aydan be yla kadar hapis cezas öngörülüyor.

KOUYOLUNDA TEPK EYLEM

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Leyla Güvenin, 22 yl hapis cezas verildikten sonra dün evinde gözaltna alnp tutuklanmasna ilikin HDP Diyarbakr l Örgütü açklama yapt. HDPnin yapt açklamaya DTK ve ESP temsilcileri ile milletvekilleri de katld.

Diyarbakrda Kouyolu nsan Haklar Ant önünde yaplan açklamada, ktidara gelmeden önce dilinden hak, hukuk, adalet kavramlarn düürmeyen partiler, imdi gerçek yüzleri günyüzüne çkt. Bu partilerin pratik uygulamalar tutuklama, ikence, insan haklar ihlali ve kurumlarn kapatlmas oldu. Biz HDP olarak nasl ki zulmün karsnda boyun emedik, bundan sonra da boyun emeyeceiz. Ne yaparsanz, yapn. Darda ve cezaevlerinde siyasetimizi sürdürmeye devam edeceiz. Siyasetimiz ile sizi tarihten sileceiz ifadelerine yer verildi.

Bata Leyla Güven olmak üzere tutuklu siyasetçilerin haklarn onuru olduu vurgulanan açklamada, Biz HDP olarak her zaman onlarn destekçisi ve yollarnn takipçisi olacaz denildi.

Ana Sayfaya Git