Görüş Bildir

Güven tutuklandı kayırana inceleme

Diyarbakır'da yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in evinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Semra Güzel ve HDP Van Milletvekili Tayip Temel ile 2 kişi hakkında 'Suçluyu kayırma' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Güven tutuklandı kayırana inceleme

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle 4 Haziran’da milletvekilliği düşürülen HDP Hakkari eski Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, dün yargılandığı Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından toplam 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yakalama kararı çıkarılmasının ardından Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, Güven'in HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in evinde olduğu belirlendi. Dün gece saatlerinde Güzel'in evine yapılan operasyonla Leyla Güven, gözaltına alındı.

Güven, emniyetteki sorgusunun ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemede, hapis cezası kararı yüzüne okunan Güven, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HDP'Lİ 2 MİLLETVEKİLİNE SORUŞTURMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca TCK'nın 283'üncü maddesindeki 'Suçluyu kayırma' gerekçesiyle HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Van Milletvekili Tayip Temel ile 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. TCK’ya göre, 'Suçluyu kayırma' suçunu işleyen bir kişiye; araştırma, yakalanma, tutuklanma veya hükmün infazından kurtulması için imkan sağlayan kimselere altı aydan beş yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

KOŞUYOLUNDA TEPKİ EYLEMİ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven'in, 22 yıl hapis cezası verildikten sonra dün evinde gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin HDP Diyarbakır İl Örgütü açıklama yaptı. HDP'nin yaptığı açıklamaya DTK ve ESP temsilcileri ile milletvekilleri de katıldı.

Diyarbakır'da Koşuyolu İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan açıklamada, "İktidara gelmeden önce dilinden hak, hukuk, adalet kavramlarını düşürmeyen partiler, şimdi gerçek yüzleri günyüzüne çıktı. Bu partilerin pratik uygulamaları tutuklama, işkence, insan hakları ihlali ve kurumların kapatılması oldu. Biz HDP olarak nasıl ki zulmün karşısında boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Ne yaparsanız, yapın. Dışarda ve cezaevlerinde siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Siyasetimiz ile sizi tarihten sileceğiz" ifadelerine yer verildi.

Başta Leyla Güven olmak üzere tutuklu siyasetçilerin hakların onuru olduğu vurgulanan açıklamada, "Biz HDP olarak her zaman onların destekçisi ve yollarının takipçisi olacağız" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi