Hafızlık tespit sınavı ne zaman olacak

Hafızlık tespit sınavı ne zaman olacak sorusu normalleşe sürecinin başladığı şu günlerde gündeme çıktı. Peki Dİyanetten hafızlık tespit sınav duyurusu yapıldı mı? hafızlık tespit sınavı için tüm detaylar haberimizde.

Haberler 29.05.2020 - 17:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hafzlk tespit snav ne zaman olacak sorusu normallee sürecinin balad u günlerde gündeme çkt. Peki Dyanetten hafzlk tespit snav duyurusu yapld m? hafzlk tespit snav için tüm detaylar haberimizde.

Kuran kurslarmzda ve dardan kendi imkanlaryla hafzlklarn tamamlayan örenci ve vatandalarmza yönelik 29 Haziran 2020 tarihinde balamak üzere, bavuru durumuna göre, snav tamamlanncaya kadar müteakip günlerde Bakanlmzca, 2020 yl II. Dönem Hafzlk Tespit Snav yaplacaktr.

Snavla lgili Usul ve Esaslar

1. Hafzlk Tespit Snav 81 l Müftülüünde, il müftülüü merkezlerinde gerçekletirilecektir.

2. Müracaatlar; il ve ilçe müftülükleri araclyla 01-12 Haziran 2020 tarihleri arasnda https://dibbys.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yaplacaktr.

3. Bavurular hangi il içerisinden yaplm ise snava o ilde girilecektir . Ancak, Kuran kurslarnda kaytl olan örenciler uzaktan eitim döneminde olduklar için snav zaman hangi ilde bulunacaklar dikkate alnarak örencinin müracaat yaplrken bulunduu il tercih edilecektir.

4. Bavuru ilemlerinin hatasz, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yaplmasndan Kuran kursu örencileri için kurs yöneticisi, dardan müracaat edenlerin ise kendileri sorumlu olacaktr.

5. Kuran kursu yöneticileri kursunda kaytl olan örencilerin müracaatlarn belirtilmi olan kayt tarihleri arasnda yapmamalar durumunda, ilgili müftülüklerce yöneticilikleri sonlandrlacaktr.

Ana Sayfaya Git