Hakkari son dakika! Valilik açıkladı

Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca'da bir çok bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Hakkari'de başlayacak olan yeni operasyonlar sebebiyle bazı alanlar 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Haberler 23.06.2017 - 19:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

emdinli, Yüksekova ve çukurcada bir çok bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Hakkaride balayacak olan yeni operasyonlar sebebiyle baz alanlar 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yaplan açklamada, Hakkaride faaliyet gösteren terör örgütlerinin son zamanlarda gerçekletirdikleri terör ve yldrma saldrlarnn kentin sosyal ve ekonomik gelimesini de olumsuz etkilemeye balad belirtildi.

Saldrlar neticesinde vatandalarn, ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ile seyahat etme haklarn kullanmaktan mahrum kald kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Günlük hayatlar olumsuz etkilenen vatandalarmz büyük maduriyet yaamaktadr. Valilik makammz, öncelikle vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn sürdürülmesi, devlet ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldrsndan korunmas maksadyla bölgesinde emniyet ve asayi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadr.

Tedbirler kapsamnda Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun ilgili maddesi gereince il merkezi ile çukurca, emdinli ve Yüksekova ilçeleri snrlarndaki 25 bölgenin, 28 Hazirandan 12 Temmuz gün bitimine kadar özel güvenlik bölgesi ilan edildii bildirilen açklamada, vatandalarn belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasakland vurguland.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilikin detayl bilgiye Valiliin internet adresinden ulalabilecek. (AA)

Ana Sayfaya Git