Hasretin canıma tak etti!

Evlat nöbetindeki anneden kızına: Hasret canıma tak etti, teslim ol

Haberler 29.05.2021 - 02:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 226 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 635inci günde de sürüyor.

7 yl önce, 16 yandayken, kaçrlan kz Aysun için evlat nöbetine devam eden Aydan Aslan, can parçasnn kendisinden koparldn belirterek, Kzm, gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Arkadalarna da söyle, birbirinizden güç aln, gelin. Artk yeter, bu hasret canma tak etti dedi.

EVLATLARIMIZI ALMADAN KALKMAYACAIZ

Diyarbakrda 7 yl önce, 16 yandayken, kaçrlan kz Aysun için oturma eylemini sürdüren Aydan Arslan, HDPnin çocuunu kendisinden ayrdn ve evlatlarn alana kadar vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, unlar söyledi:

7 yldr kuzumu benden ayrdlar. Ben kuzumu istiyorum, yavrumu istiyorum, ilk göz arm istiyorum HDPden. HDP bizim canmz çok yakt, can parçam aldlar benden. Bu analar, bu babalar gözya döküyor, Allah onlarn da gözyan döktürsün. Biz evlatlarmz HDPden istiyoruz, evlatlarmz almadan buradan kalkmayacaz. Aysun, eer beni görüyorsan beni duyuyorsan gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Arkadalarna da söyle, birbirinizden güç aln, gelin. Artk yeter, bu hasret bitsin, bu hasret canma tak etti.

VANDAN GELEN ALE

Vandan gelen anne Pnar Biçer, 6 yl önce 18 yandayken Adanadan kandrlarak daa kaçrlan kz Gülcan için evlat nöbetinde yer aldn söyledi. Evladnn HDP araclyla kaçrlarak PKKya teslim edildiini kaydeden Biçer, evlat nöbetine kararllkla devam edeceini belirtti.

ALELERN KARARLILII

Bütün anneler buradayz. çocuklarmz istiyoruz. HDP kaçrd evlatlarmz. Kzmn günah neydi? Bu kzlarn günah neydi? Kzlar kaçrlr m? Allah kabul etmesin. Bu çadrdan ayrlmayacam. diyen Biçer, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Siirtten 7 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için oturma eyleminde yer alan baba Nurettin Ödümlü de çocuunu HDPden istediini belirtti.

Eiyle dönüümlü evlat nöbetini tuttuklarn dile getiren Ödümlü, öyle konutu:

çocuumuzun ölüm haberini verdiler 2 yl önce. Bizi yldrmaya çaltlar. Bizi devlete kar küstürmeye kalktlar. Devletimizin yanndayz. Evladm inallah yayordur. 20 yl da geçse bu eylemden vazgeçmeyeceiz. HDPnin binasnn önünden gitmeyeceiz. Her geçen gün aileler olarak çoalyoruz.

Ana Sayfaya Git