Hasretin canıma tak etti!

Evlat nöbetindeki anneden kızına: Hasret canıma tak etti, teslim ol

Hasretin canıma tak etti!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 635'inci günde de sürüyor.

7 yıl önce, 16 yaşındayken, kaçırılan kızı Aysun için evlat nöbetine devam eden Aydan Aslan, can parçasının kendisinden koparıldığını belirterek, "Kızım, gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Arkadaşlarına da söyle, birbirinizden güç alın, gelin. Artık yeter, bu hasret canıma tak etti" dedi.

'EVLATLARIMIZI ALMADAN KALKMAYACAĞIZ'

Diyarbakır'da 7 yıl önce, 16 yaşındayken, kaçırılan kızı Aysun için oturma eylemini sürdüren Aydan Arslan, HDP'nin çocuğunu kendisinden ayırdığını ve evlatlarını alana kadar vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"7 yıldır kuzumu benden ayırdılar. Ben kuzumu istiyorum, yavrumu istiyorum, ilk göz ağrımı istiyorum HDP'den. HDP bizim canımızı çok yaktı, can parçamı aldılar benden. Bu analar, bu babalar gözyaşı döküyor, Allah onların da gözyaşını döktürsün. Biz evlatlarımızı HDP'den istiyoruz, evlatlarımızı almadan buradan kalkmayacağız. Aysun, eğer beni görüyorsan beni duyuyorsan gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Arkadaşlarına da söyle, birbirinizden güç alın, gelin. Artık yeter, bu hasret bitsin, bu hasret canıma tak etti.

VANDAN GELEN AİLE

Van'dan gelen anne Pınar Biçer, 6 yıl önce 18 yaşındayken Adana'dan kandırılarak dağa kaçırılan kızı Gülcan için evlat nöbetinde yer aldığını söyledi. Evladının HDP aracılığıyla kaçırılarak PKK'ya teslim edildiğini kaydeden Biçer, evlat nöbetine kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

AİLELERİN KARARLILIĞI

"Bütün anneler buradayız. Çocuklarımızı istiyoruz. HDP kaçırdı evlatlarımızı. Kızımın günahı neydi? Bu kızların günahı neydi? Kızlar kaçırılır mı? Allah kabul etmesin. Bu çadırdan ayrılmayacağım." diyen Biçer, kızına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Siirt'ten 7 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eyleminde yer alan baba Nurettin Ödümlü de çocuğunu HDP'den istediğini belirtti.

Eşiyle dönüşümlü evlat nöbetini tuttuklarını dile getiren Ödümlü, şöyle konuştu:

"Çocuğumuzun ölüm haberini verdiler 2 yıl önce. Bizi yıldırmaya çalıştılar. Bizi devlete karşı küstürmeye kalktılar. Devletimizin yanındayız. Evladım inşallah yaşıyordur. 20 yıl da geçse bu eylemden vazgeçmeyeceğiz. HDP'nin binasının önünden gitmeyeceğiz. Her geçen gün aileler olarak çoğalıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz