Hastane talan edildi

Siirt'te bir yıl önce iflas ettiği içi kapanan Özel Asema Hastanesi hırsızlar tarafından yağmalandı. Hastanenin atıl durumda bırakılmasına tepki gösteren vatandaşlar, gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Haberler 07.08.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir yldr atl durumda olan Özel Asema Hastanesi. hrszlar tarafndan yamaland. Herhangi bir koruma önleminin alnmad binaya giren hrszlar, polikliniklere giden telefon ve enerji nakil hatlarn keserek kablolar çald. Ayrca, camlar krlan binann kap ve duvarlar da tahrip edildi.

Defalarca sosyal medya ve basn üzerinden Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesinin Covid-19 salgnyla mücadelede yetersiz kaldn ve hastalarn yer olmad için evlerine gönderildiklerini ifade eden vatandalar, yetkililerin duyarszlna tepki gösterdi.

Hastane yamalanmaya devam ediliyor, kimse buna dur diyemiyor mu?

Covid-19 hastalarnn saatlerce Eitim ve Aratrma Hastanesinin kapsnda beklediini hatrlatan Faris Ceylan, atl durumdaki özel hastanenin deerlendirilmesi halinde bu gibi sorunlarn önüne geçilebileceini ifade etti.

Ceylan, Özel Asema Hastanesi bu pandemi sürecinde kullanlabilirdi, Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesi dolup tayor. Hastane u anda hrszlarn hedefi altnda, hastane yamalanmaya devam ediyor. Kimse buna dur diyemiyor mu? Birkaç kez polisi aradm ama gelip baktklarnda kimseyi bulamayp geri döndüler. Bu bence büyük bir sorun? Yetkililere sesleniyorun, bir eyler yapn. Hastanenin her türlü teçhizat hazr, pandemi sürecinde kullanlabilirdi. Neden kullanlmad bilemiyorum. Bu hastaneyi vatandaa yar etmediler ama hrszlara yar oldu. Hastane içler acs bir durumda. Önünden geçtiim zaman kendimi tuhaf hissediyorum. O kadar güzel ve ehrin merkezinde bir hastane terk edilmi bir vaziyette. Yazk... ifadelerini kulland.

Pandemi sürecinde Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesinin younluunu azaltmak için atl durumdaki hastanenin kullanlmasn isterdik. diyen Refik Arslan ise bu sorunu sosyal medya üzerinden çok dile getirdiklerini ancak ilgilenilmediini ifade etti.

Arslan, u anda Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesi younluk yüzünden hastalara bakamyor. Yer olmad için insanlar evlerine gönderiliyor. flas eden hastane uzun zamandr bo, hastanede bütün araç gereçler mevcut. Yetkililer neden bunu insanlarn hizmetine koymad? Hastane neden kaderine terk edildi? Bunu örenmek istiyorum. Hastane u anda hrszlarn hedefi haline geldi, bütün malzemeleri yamaland. Siirtliler olarak artk buna bir dur demeliyiz. Siirtliler o kadar m sahipsiz, kimsesiz? Buna bir cevap aryoruz. diye konutu.

4-5 milyon TL deerindeki teçhizat çöp oldu

Hastanenin hrszlar tarafndan talan edildiini ve bütün teçhizatlarnn kullanlamaz hale getirildiini dile getiren hastanenin eski çalan Mehmet Ekinci, Benim gibi yüzlerce insann isiz kald, Covid-19 hastalar için hastane kullanlabilirdi. Belki biz de iimize dönebilirdik. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git