Hastanede Skandal Ölüm

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde kanser şüphesiyle ilaçlı tomografisi çekilen 28 yaşındaki Bahar Yıldırım, cihazdan çıkar çıkmaz fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Haberler 29.01.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Bölge Devlet Hastanesi Göüs Hastalklar bölümüne 25 Ocak günü kanser üphesi ile giden 28 yandaki evli iki çocuk annesi Bahar Yldrm, doktorun tomografi çekilmesini istemesi üzerine ilaçl tomografisi çekildi. Tomografi çekimi sonras fenalaan Yldrm, yaamn yitirdi. Olayla ilgili Batman Savcl tarafndan soruturma balatlrken, Yldrmn ailesi suç duyurusunda bulunacaklarn, ölümde ihmal olduunu ve sadece tomografide çalanlarn deil hastane yönetiminin sorumlu olduunu iddia etti. Yldrmn ön otopsi raporlar henüz çkmazken olayla ilgili tahkikat ise sürüyor.

KMSE MÜDAHALE ETMED

Yldrmn ablas Özgül Arpac (36), kardeinin kanser üphesi ile tomografi çektirdiini anlatt. Hastaneye sapasalam bir ekilde kardei ile birlikte gittiinin altn çizen Arpac, Kardeimin herhangi rahatszl yoktu. Doktoru kanser deil ama kanser belirtileri olduunu söyledi. Bizi ilaçl tomografiye yönlendirdi. Oradaki görevliler tomografi çekimi srasnda kardeime bir ilaç verdi. lacn önce az yolu ile verileceini söylerken ardndan ise damardan rnga ile verdiler iddiasnda bulundu.

Verilen ilacn ardndan tomografi çekimi sonras yaananlar anlatan Arpac, öyle konutu: Kardeim çktnda Abla içim yanyor dedi. Ardndan kardeimi sakinletirmeye çaltm ama kimse ilgilenmedi. Kardeim Abla abla diyerek gözlerimin önünde yere dütü. Önce kimse müdahale etmedi. Bir süre öyle seyretti herkes. Ardndan sedye ile acile kaldrld. Kolunda kan gelirken yüzünde ise morluklar vard. Sonra ise kardeimin öldüünü örendik. O ilaç her ne ise kardeimi öldürdü. Kardeimin ölümünden kim sorumlu ise cezasn çekmelidir.

KARDEM ÖLDÜ BAKALARI ÖLMESN

Yldrmn aabeyi Kemal Atalay (32) ise, ölümden sadece tomografi bölümünde çalanlarn deil tüm hastane yönetiminin sorumlu olduunu vurgulad. Tomografi çekiminde kardeine yanl ilaç veya dozunun yüksek verildiini iddia eden Atalay, Kardeim vücudunun iç ksmnn yandn söylüyor. neyi yanl yerden mi vurdular, dozunu mu yüksek verdiler bilmiyoruz. Bir insan tomografi çekiminin ardndan nasl olur da yaamn yitir diye sorarak, yetkililerin bir an önce açklama yapmasn istedi.

Kardeinin fenalamas ardndan gerekli müdahalenin de yaplmadn kaydeden Atalay, Kardeimin ölümünden sadece tomografi bölümünde çalanlar deil, tüm hastane yönetimi sorumludur. Kardeimin ölümünün ardndan biz orada sadece polisi gördük. Kardeimin neden öldüünü söyleyecek bir doktor dahi yoktu. Oradaki yetkililer yanmza gelip en azndan bir basal dileyebilirdi. Neden öldüünü açklayabilirdi. Diyarbakra gittiimiz srada ambulans oförü dahi bu hastanede birçok kiinin bu ekilde öldüünü, ortada büyük bir ihmalkrlk olduunu söyledi. Kardeim öldü, baka insanlar ölmesin diye kardeimin ölümünden kim sorumlu ise ceza almas için hukuksal olarak mücadele edeceim diye konutu.

Ana Sayfaya Git