Hava sıcaklığı düştü, vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal ürünlere yöneldi

Diyarbakır'da vatandaşlar, hava sıcaklıkların düşmesi ile birlikte ortaya çıkan mevsimsel gripten korunmak için aktarların yolunu tuttu.

Haberler 26.10.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hava scaklnn dümesi, beraberinde mevsimsel gribi de getirdi. Tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs semptomlaryla benzerlik gösteren mevsimsel gripten korunmak isteyen vatandalar, aktarlarda satlan hlamur, zencefil, zerdeçal, tarçn, adaçay gibi bitkilere youn talep gösterdi. Vatandalar sadece grip için deil, korona virüse kar da baklk sistemini güçlendirmek amacyla üzüm ürünlerine bal pestil, sucuk ve helvalara da ilgi gösterince, satlar patlad.

DOAL ÜRÜNLERE RABET

Diyarbakrn Balar ilçesinde aktarlk yapan Yakup Yolcu, k aylarnda doal ürünlerin vatandalar tarafndan youn ilgi gördüünü söyledi. Yolcu, Korona virüs grip ile kartrlyor. Biz gribe çözüm bulabildik ama korona virüse hala çözüm bulamadk. Gribe çözüm karmlarmz var 12 bitkiden oluan çaylar, bunu kullanan hastalarmzn tamam olumlu sonuçlarla dönüyor. Gribi tamamen çözüyoruz diyebiliriz. Onun yan sra çay kullanmak istemeyenler için zerdeçal ve zencefilin toz hali harnup pekmeziyle kartrarak günde 3 defa kullanldnda kesinlikle sonuç alnyor. Bunu yllardr deniyoruz, üzerinde çalyoruz, daha iyisini bulana kadar en iyisi bu. K aylarnda baklk sistemi düüyor, korona virüse de davetiye çkaryor. Korona virüse kar baklk sistemi güçlendirmenin yolu, pestil, sucuk, pekmez, üzüm helvas gibi kendimizin yapt doal ürünlerden geçiyor. Bu tarz doal ireli ürünleri hastalarmza verdiimizde günü birlik kullanldnda baklk sistemi güçleniyor. Koronaya kar sava açm oluyoruz, koronann çözümü diyemem ama baklk sistemini güçlendirdiini söyleyebilirim. Rabet çok yüksek eylül ve ekim aylarnda taze ürünler gelmi oluyor, bilen müterilerimiz hemen gelip alyor, bilmeyenlere ise tattryoruz, kesinlikle içerisine glikoz, eker hiçbir ey katmadan kendi yaptmz ürünleri satyoruz dedi.

Müterilerden Hac k ise 7 yldr karm aldn kaydederek, karmlarn iyi geldiini, ailece karm kullandklarn söyledi. k, daha önce korona virüse yakalandn ve aktardan ald doal ürünlerle baklk kazandn ve hastal atlattn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git