Hayat pahalı!

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala iftar ve sahur sofraları için alışverişe çıkan halk, fiyatların pahalılığından yakınırken esnaf da iş yapamamaktan şikayetçi oldu.

Haberler 07.04.2021 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rahmet iklimi Ramazann heyecan her yeri sararken çar pazarlarda alveri tela yaanyor. ftar ve sahur sofralar için alveri yapan vatandalar, fiyatlarn pahallndan yaknrken Ramazan ay için günler öncesinden hazrlklarn tamamlayan ve ilerinin hareketleneceini düünen esnaf ise i yapamamaktan ikayetçi.

Vatandaar, salgna ve hayat pahallna ramen Ramazan aynn tüm Müslümanlara ve slam lemine hayrlar getirmesini temenni ediyor.

FYATLAR çOK YÜKSEK, FAKRLER ARTIK GEçNEMYOR

Ramazan alveriine çktn, ancak fiyatlarn çok yüksek olduunu dile getiren Abdulkadir Klç, Kürtçe yapt konumasnda unlar söyledi: Bugün bütün illerde domatesin kilosu 3 lira iken burada 7 liraya alyoruz. Hoaf için kays alacaktm ama iyisinin kilosu 50 liraya çkm. Helva, eker, ya hakeza öyle, fakir artk idarisini yapamyor. Allah hem bizim hem de sizin yardmcsnz oldun.

RAMAZAN çN ALIVERE çIKTIM AMA PAHALILIKTAN HçBR EY ALAMADIM

Gda bata olmak üzere her eye zam geldiini ve çok pahal olduunu kaydeden Mahmut imdi, Ramazan için alverie çktm ama hiçbir ey alamyorum. Aylk aldmz bin 100 liradr, ay ba geliyor ben borçlu çkyorum. Ramazan gelecek, hiçbir ey alamayacam. Sadece biraz bulgur, bir kova da yourt aldm, baka bir ey alamyorum. dedi.

MUTFAKTA YANGIN VAR!

Her eyin ate pahas olduunu ve mutfakta yangn olduunu kaydeden Hayriye imdi de Ramazan ay geldi, oruç tutacaz ama çar pazarda hiçbir ey alnmyor. Her ey pahal, millet nasl oruç tutacak bilmiyoruz. Azar azar, gramlarla alacam, ancak o ekilde idare edeceiz. Eim de çalmyor, çok zor. diye konutu.

RABBM BZ BU HASTALIKTAN KURTARSIN

Ramazan alverii baladn belirten esnaf Abdulhalim nanç, Ramazan aynn tüm Müslümanlara ve slam lemine hayrlar getirmesini temenni etti. nanç, Rabbim, bizleri nice ramazanlara ulatrsn ve bizi bu hastalktan kurtarsn. dedi.

SATIIMIZ U AN YOK!

Esnaf Yüksel çakr ise i yapamamaktan ikayetçi. çakr, Satmz u an yok! Gelen müteriler pahallktan biz de i yapamamaktan ikayetçiyiz. Eim ile beraber bu dükkna bakarak çocuklarmz okutuyoruz. Rabbim hayrlsn klsn. diye konutu.

Ana Sayfaya Git