HDP Batman Milletvekili Aslan

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "Hasankeyf'i kuvözde, vitrinlerde korumak gerekirken, Hasankeyf'in dinamitlenmesi ve sular altına itilmeye çalışılması akıl karı, vicdan karı değildir ve bu hiç bir mantığa, hukuka, vicdana da sığmaz." dedi.

Haberler 23.08.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aslan, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Hasankeyfte tarihi eserlerin bulunduu alanda çalma yapldn anmsatarak, bölgede patlayc kullanldn savundu.

Bunu protesto etmek için kendisini Hasankeyfte bir kayaya zincirlediini anmsatan Aslan, akademisyenler ve sanatçlarn bu konuda açklama yapmamasnn üzücü olduunu bildirdi.

Hasankeyfin UNESCOnun dünya kültür miras kriterlerinin 10undan 9unu tayan tek yerleim birimi olduunu vurgulayan Aslan, Hasankeyfi kuvözde, vitrinlerde korumak gerekirken, Hasankeyfin dinamitlenmesi ve sular altna itilmeye çallmas akl kar, vicdan kar deildir ve bu hiç bir manta, hukuka, vicdana da smaz. diye konutu.

HASANKEYFTE YAANANLAR

Hasankeyfte yaananlarn insanln imtihan olduuna iaret eden Aslan, ykma ve talana dur denilmesi gerektiini belirtti.

Yetkililerin orada dinamit patlatlmadn açkladn aktaran Aslan, Herhalde orada çocuklar çiklet ya da balon patlatmad. ifadesini kulland.

Hasankeyfi koruyarak, insanlk onuru ve erefini, anayasa ve hukuku korumaya çaltklarn ifade eden Aslan, Hiçbir parti ve ideoloji fark gözetmeksizin insanln ortak miras olan Hasankeyfimize sahip çkmamz gerekiyor. diye konutu.

Eylemine ara verdiini belirten Aslan, ykm durmazsa süresiz ve daha kitlesel eylemleri balatacaklarn kaydetti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana ve bakanlara çarda bulunan Aslan, yetkililerden Hasankeyfi görmelerini ve bu projeden vazgeçmelerini istedi.

Aslan, bölgedeki çalmalara ilikin görüntüleri de basnla paylat.

Ana Sayfaya Git