Görüş Bildir

HDP Batman Milletvekili Aslan

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "Hasankeyf'i kuvözde, vitrinlerde korumak gerekirken, Hasankeyf'in dinamitlenmesi ve sular altına itilmeye çalışılması akıl karı, vicdan karı değildir ve bu hiç bir mantığa, hukuka, vicdana da sığmaz." dedi.

HDP Batman Milletvekili Aslan

Aslan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Hasankeyf'te tarihi eserlerin bulunduğu alanda çalışma yapıldığını anımsatarak, bölgede "patlayıcı kullanıldığı"nı savundu.

Bunu protesto etmek için kendisini Hasankeyf’te bir kayaya zincirlediğini anımsatan Aslan, akademisyenler ve sanatçıların bu konuda açıklama yapmamasının üzücü olduğunu bildirdi.

Hasankeyf'in UNESCO'nun dünya kültür mirası kriterlerinin 10'undan 9'unu taşıyan tek yerleşim birimi olduğunu vurgulayan Aslan, "Hasankeyf'i kuvözde, vitrinlerde korumak gerekirken, Hasankeyf'in dinamitlenmesi ve sular altına itilmeye çalışılması akıl karı, vicdan karı değildir ve bu hiç bir mantığa, hukuka, vicdana da sığmaz." diye konuştu.

HASANKEYFTE YAŞANANLAR

Hasankeyf'te yaşananların insanlığın imtihanı olduğuna işaret eden Aslan, yıkıma ve talana "dur" denilmesi gerektiğini belirtti.

Yetkililerin orada "dinamit patlatılmadığı"nı açıkladığını aktaran Aslan, "Herhalde orada çocuklar çiklet ya da balon patlatmadı." ifadesini kullandı.

Hasankeyf'i koruyarak, insanlık onuru ve şerefini, anayasa ve hukuku korumaya çalıştıklarını ifade eden Aslan, "Hiçbir parti ve ideoloji farkı gözetmeksizin insanlığın ortak mirası olan Hasankeyfimize sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

Eylemine ara verdiğini belirten Aslan, yıkım durmazsa süresiz ve daha kitlesel eylemleri başlatacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve bakanlara çağrıda bulunan Aslan, yetkililerden Hasankeyf'i görmelerini ve bu projeden vazgeçmelerini istedi.

Aslan, bölgedeki çalışmalara ilişkin görüntüleri de basınla paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi