Hdp'li Başkan Esrar Kuryesi

HDP Savur İlçe Başkanı Yedibela Kızılkaya ve eşi Hüsna Kızılkaya uyuşturucu operasyonunda yakalandı.

Haberler 21.09.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Müdürlüü ekipleri uyuturucu ticareti yapt iddia edilen HDP Savur lçe Bakan Kzlkaya ve eini takibe ald.

Savurdan gittikleri zmire kadar takip edilen kar kocann araçlarnda ve kaldklar adreslerde yaplan aramada bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltna alnan Kzlkaya ve ei getirildikleri Mardinde emniyetteki ilemlerin ardndan adliyeye sevk edildi.

MARDN - Mardin ve zmir Emniyet Müdürlüklerince gerçekletirilen çalmada, HDP Savur lçe Bakan Yedibela Kzlkayann aracnda ve evinde esrar bulundu. Sattklar uyuturucularn paralarn terör örgütü PKKya aktardklar ileri sürülen Kzlkaya ve ei gözaltna alnarak Mardine getirildi.

ESRAR ZEVKYATI

Edinilen bilgilere göre, Mardin Emniyet Müdürlüü Narkotik ube Müdürlüü ekipleri, HDP Savur lçe Bakan Yedibela Kzlkayann uyuturucu ticareti yapt bilgisi üzerine harekete geçti. Kzlkayann ei ile birlikte zmire gittiini örenen polis, zmir Emniyet Müdürlüü ile irtibata geçti.

KARI-KOCA YAKALANDI

ki ilin Emniyet Müdürlüklerinin gerçekletirdii ortak çalmada, Kzlkayann arac durdurularak arama yapld. Aramada araçta esrar maddesi bulunurken, Kzlkaya ve ei gözaltna alnd. Kzlkayann Savurdaki evinde de arama yapan polis, burada da esrar ele geçirdi. Sattklar uyuturucularn paralarn terör örgütü PKKya aktardklar ileri sürülen Kzlkaya ve ei, getirildikleri Mardin Emniyet Müdürlüünde alnan ifadelerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

hlas Haber Ajansnn (HA) telefonla ulat HDP Mardin l E Bakan Eylem Amak, Kzlkayann birkaç ay önce görevden alndn ve ilçede kongre hazrlklar yaptklarn savundu.

Ana Sayfaya Git