Herekol Dağı ve Botan Vadisi'nde yamaç paraşütü zamanı

SİİRT'te bir dönem PKK'nın kamplarının bulunduğu ve zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı Herekol Dağı ve Botan Vadisi'nde, sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte gençler, yamaç paraşütü yapıyor.

Haberler 25.03.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Türk Hava Kurumu ve Beron Sportif Havaclk Kulübü üyeleri, Botan Vadisinin muhteem manzaras eliinde, Botan Nehri üzerinde ve Herekol Da eteklerinde huzur ve güvenle uçmann sevincini yayor. Kent merkezine 10 kilometre uzaklkta bulunan Deyr mevkiinde yamaç paraütü yapan sporcular, havada fotoraf ve video çekimi yaparak, bu görüntülerle Siirtin tantmna katkda bulunuyor.

2014 ylnda Siirt merkezde görev yapan bir doktor sayesinde bu sporla tantn belirten Soner Ylmaz, açlan kursa giderek yamaç paraütüyle uçmay örendiini ve imdi ise tek bana uçabildiini söyledi. Beron Sportif Havaclk Kulübü üyesi olduunu belirten Soner Ylmaz, 2014 ylnda ilimizde görev yapan bir doktorun sayesinde bizler bu spor ile tantk. Bölgemiz bu sporu yapmaya çok uygun bir yerdir. Ancak bunu yllar sonra kefettik ve u an 100e yakn kursiyer bulunmaktadr. Bunlardan 30u aktif olarak Siirt semalarnda uçarak bu sporu yapyor dedi.

BOTAN VE HEREKOLDA UçUYORLAR

Yamaç paraütü sporunun Siirt genelinde gittikçe yaygnlatn ve özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiini anlatan Ylmaz, Siirtin Botan Nehri üzerinde uçmak ve buralar görüntüleyerek insanlara tantmak büyük bir keyif benim için. Uçtuumuz zaman Herekol Da eteklerine bile gidiyoruz ve burada bulunan doal güzellikleri çekerek sosyal medya üzerinden paylayoruz ve tklama rekoru kryor. Birçok insan bizimle uçmak istiyor ve buralar görmek istiyorlar, bu da bizleri son derece mutlu ediyor diye konutu.

ÖNCE ZN ALIYORLAR, SONRA UçUYORLAR

Sporcular, Deyr bölgesinden havalanmadan önce emniyet, il jandarma ve 112 acil servise haber veriyor. Uçu srasnda muhtemel bir olaya kar ekiplere haber vermek zorunda kaldklarn kaydeden Ylmaz, Uçmadan önce mutlaka yetkili kurumlara haber veriyoruz. Bunun nedeni bata bizim güvenliimiz, dier taraftan da olas bir aksaklkta yaanacak sorunlar. Uçtuumuz bölge daha önce çatmalarn yaand bölgeydi. Bu sebepten ötürü burada uçmadan önce bilgi vermemiz gerekir ve ayet bir operasyon veya olay olmamas durumunda yetkililer bize izin veriyorlar diye konutu.

çFT KLK UçULAR GERçEKLETRYORUZ

Kendisine güvenenleri pilot eliinde uçurduklarn belirten Ylmaz, Bizimle uçmak isteyen yerli ve yabanc turistler ile uçuyoruz. Onlara gerek bu sporu sevdirmek ve gerekse ilimizin doal güzelliklerini göstererek Siirtin tantmn yapmaktayz. Dier yandan ise ilimize bu sporu yapmak isteyen çok sayda vatandalar kulübümüze gelerek uçular düzenliyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan tüm yetkililere teekkür ediyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git