HES uygulaması başladı

Vaka sayısının pik yaptığı Diyarbakır'da virüse karşı alınan tedirler arasında yer alan "kamu kurumlarına girişte HES uygulaması" dün itibariyle başladı.

Haberler 08.09.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son haftalarda vaka saysnn önlenemez soyutta art gösterdii Diyarbakrda, l Hfzssha Kurulu tarafndan alnan koronavirüs tedbirleri kapsamnda kamu kurum ve kurulularna, Hayat Eve Sar (HES) koduyla giri uygulamas dün itibariyle start ald. Kurumlara girite HES kodu sorgulamas yaplyor.

HES UYGULAMASI BALADI

4 Eylülde l Valisi Münir Karalolu bakanlnda yaplan l Hfzssha Kurulu toplantsnda, Diyarbakrda hzla artan covid-19 vaka saysn düürmeye yönelik alnan tedbirler karar içerisinde yer alan hayat Eve Sr (HES) uygulamas dün itibariyle kamu kurum ve kurululara girite, sorgulamaya baland.

7 EYlül itibariyle uygulamaya giren karar kapsamnda, hem kamu personelleri hem de kamu kurum ve kurulularna ileri nedeniyle giden vatandalar, HES kodlar kontrol edilerek hizmet ibnalarna alnd. HES kodu olmayanlara ise kamu binalarnn danmanlk bölümünde görevlendirilen personeller tarafndan, yönlendirme yapld. HES kodu olmayan vatandalar, e-devlet üzerinden ve SMS ile HES kodunu almaya çaltlar. Vatandalar uygulamaya destek verdi.

HES UYGULAMASI NEDR?

Salk Bakanlnn halk koronavirüse kar alnacak tedbirler konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaanabilecek salgn hastalkla ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yaylmasn önlemek amacyla gelitirilen, Hayat Eve Sar yönündeki mobil uygulama. Hayat Eve Sar uygulamas üzerinden HES Kodu lemleri bölümüne girilerek burada HES Kodu Olutur butonuna tklandktan sonra kod kullanma açlyor. Kod süresi seçildikten sonra, kod oluturuluyor.

SMS LE HES KODU ALMA

Öte yandan, HES yazp aralarnda boluk braklarak srasyla kimlik numaras, kimlik seri numarasnn son 4 hanesi ve paylam süresi yazlr ve 2023e SMS gönderilebiliniyor. HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alnyor.

Ana Sayfaya Git