HES uygulaması başladı

Vaka sayısının pik yaptığı Diyarbakır'da virüse karşı alınan tedirler arasında yer alan "kamu kurumlarına girişte HES uygulaması" dün itibariyle başladı.

HES uygulaması başladı

Son haftalarda vaka sayısının önlenemez soyutta artış gösterdiği Diyarbakır'da, İl Hıfzıssıha Kurulu tarafından alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında "kamu kurum ve kuruluşlarına, Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş uygulaması" dün itibariyle start aldı. Kurumlara girişte HES kodu sorgulaması yapılıyor.

HES UYGULAMASI BAŞLADI

4 Eylül'de İl Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıha Kurulu toplantısında, Diyarbakır'da hızla artan covid-19 vaka sayısını düşürmeye yönelik alınan tedbirler kararı içerisinde yer alan hayat Eve Sığır (HES) uygulaması dün itibariyle kamu kurum ve kuruluşlara girişte, sorgulamaya başlandı.

7 EYlül itibariyle uygulamaya giren karar kapsamında, hem kamu personelleri hem de kamu kurum ve kuruluşlarına işleri nedeniyle giden vatandaşlar, HES kodları kontrol edilerek hizmet ibnalarına alındı. HES kodu olmayanlara ise kamu binalarının danışmanlık bölümünde görevlendirilen personeller tarafından, yönlendirme yapıldı. HES kodu olmayan vatandaşlar, e-devlet üzerinden ve SMS ile HES kodunu almaya çalıştılar. Vatandaşlar uygulamaya destek verdi.

HES UYGULAMASI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı'nın halkı koronavirüse karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalıkla ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen, "Hayat Eve Sığar" yönündeki mobil uygulama.  Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilerek burada 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklandıktan sonra kod kullanıma açılıyor.  Kod süresi seçildikten sonra, kod oluşturuluyor.

SMS İLE HES KODU ALMA

Öte yandan, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS gönderilebiliniyor. HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alınıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler