Tüm mal varlığına el konuldu

4 gün önce tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin ÇÇapkın hakkında son dakika flaş gelişmeleri; Hüseyin Çapkın'ın mal varlığına tedbir konuldu

Haberler 07.09.2016 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın geçtiğimiz günlerde FETO yandaşlığı suçundan gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Gündemi sarsan bu haber sonrasında herkes Hüseyin çapkıın kimdir? diye merak etmişti. Bugün sbaah saatlerinde soruşturması süren çapkının mal varlığına da el konulduğu öğrenildi. Mahkemenin verdiği karar sonrasında Emniyet Müdürününün banka hesapları ve mal varlıklarına el konulmuş tedbir getirlmiş, durum da banka ve tapu müdürlüklerine iletilmiş durumdadır.

HÜSEYİN çAPKININ MAL VARLIĞINA EL KONULDU

FETÖ/PDYnin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, müfettişler Gürkan Polat ve Yılmaz Kurt Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı. çapkın Silivri cezaevine konuldu. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.(SABAH)

PEKİ HÜSEYİN çAPKIN KİMDİR?

çiftçi bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. 1965 yılında Polis Kolejine girdi. Polis Akademisinden 1971 yılında Komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Mezun olduğu yıl Balıkesir Emniyet Müdürlüğünde göreve başladı. Ardından değişik rütbelerde 1975-1984 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde görev yaptı. 2006 yılında, doğduğu il olan İzmire il emniyet müdürü oldu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı sırada, 18 Haziran 2009 tarihinde Resm Gazetede yayımlanan ortak kararname ile Celalettin Cerrahın yerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Iğdır Valisi olmuştur. Kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra Iğdırdan 29 Mayıs 2010da ayrıldı. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan Hükümette görev yapan dört bakana ve çocuklarına yapılan yolsuzluk operasyonundan iki gün sonra, operasyonda oğlu ile beraber adı geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından görevinden alındı. Bir hafta sonra da İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa etti. Evli ve iki çocuk babasıdır.

FETO KAPSAMINDA TUTUKLANMASI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında cemaatin mülkiye yapılanmasında olduğu iddia edildiği için 30.08.2016 tarihinde çeşmede gözaltına alındı. Daha sonra da İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasından tutukland

Ana Sayfaya Git