Husumete son verildi

Bingöl'de cinayet olayı ile başlayan husumet, iki tarafın babalarının barış yemeğinde bir araya gelmesi ile sona erdi

Haberler 05.09.2017 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde bir cinayet olay ile iki aile arasnda balayan husumet, bar yemeiyle sona erdi.

Bingölün Karyaka Mahallesinde 22 Mart 2015 günü Zeyyat Bingöl, babasna ait markette zihinsel engelli Ahmet Tokuu ikence ederek öldürmesi sonucu iki aile arasnda balayan husumetin sona ermesi için bar yemei düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen programa, Bingöl Belediye Bakan Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Kazm Ataolu, Hüsamettin Korkutata, Eref Ta, bölgenin ileri gelenleri ve aile bireyleri katld. Bar ve sulhun önemine vurgu yapan Belediye Bakan Yücel Barakazi, aile büyüklerinin sa duyulu davranp hassasiyet göstermesi nedeniyle onlara teekkür etti.

HUSUMET SONLANDIRDI

ki aile arasndaki barn daimi olmasn dileyen AK Parti Bingöl eski Milletvekili Ataolu da, Her iki aileyi de yakndan tanyan biriyim. nallah bugün burada güzel bir bar olur, dier bu tür olabilecek eylere ya da olmu itilaflara da örnek olur dedi.

Eski AK Parti Bingöl Milletvekili Korkutata ise, Öncelikle bu barn hayrl olmasn diliyorum. Mutlaka hayrldr, köklemesini, bütünlemesini Allahtan diliyorum. Hepimiz slama mensup olduumuz için ne kadar gururlansak, ne kadar ükür etsek azdr. slamn kökünde bar vardr. Bu bar douda, bizim bölgemizde her zaman vardr ve biz bunu yava yava batya tayoruz ifadelerini kulland.

Yemekte, ikence görerek öldürülen Ahmet Tokuun babas Mehmet Toku ile olayn faili Zeyyat Bingölün babas Sddk Bingöl tokalaarak helalleerek bart.

Ana Sayfaya Git