Görüş Bildir

Husumete son verildi

Bingöl'de cinayet olayı ile başlayan husumet, iki tarafın babalarının barış yemeğinde bir araya gelmesi ile sona erdi

Husumete son verildi

Bingöl’de bir cinayet olayı ile iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sona erdi.

Bingöl’ün Karşıyaka Mahallesi’nde 22 Mart 2015 günü Zeyyat Bingöl, babasına ait markette zihinsel engelli Ahmet Tokuş'u işkence ederek öldürmesi sonucu iki aile arasında başlayan husumetin sona ermesi için barış yemeği düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen programa, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Kazım Ataoğlu, Hüsamettin Korkutata, Eşref Taş, bölgenin ileri gelenleri ve aile bireyleri katıldı. Barış ve sulhun önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, aile büyüklerinin sağ duyulu davranıp hassasiyet göstermesi nedeniyle onlara teşekkür etti.

HUSUMETİ SONLANDIRDI

İki aile arasındaki barışın daimi olmasını dileyen AK Parti Bingöl eski Milletvekili Ataoğlu da, “Her iki aileyi de yakından tanıyan biriyim. İnşallah bugün burada güzel bir barış olur, diğer bu tür olabilecek şeylere ya da olmuş itilaflara da örnek olur” dedi.

Eski AK Parti Bingöl Milletvekili Korkutata ise, “Öncelikle bu barışın hayırlı olmasını diliyorum. Mutlaka hayırlıdır, kökleşmesini, bütünleşmesini Allah’tan diliyorum. Hepimiz İslam’a mensup olduğumuz için ne kadar gururlansak, ne kadar şükür etsek azdır. İslam’ın kökünde barış vardır. Bu barış doğuda, bizim bölgemizde her zaman vardır ve biz bunu yavaş yavaş batıya taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yemekte, işkence görerek öldürülen Ahmet Tokuş'un babası Mehmet Tokuş ile olayın faili Zeyyat Bingöl'ün babası Sıddık Bingöl tokalaşarak helalleşerek barıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi