İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alacak

İçişleri Bakanlığının "Kaymakam Adaylığı Sınavı"na ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 28.06.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, 1 Ocak 2018 tarihi itibaryla 35 yan doldurmam (1 Ocak 1983 ve daha sonraki tarihlerde doanlar) ve üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, iletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denklii Yükseköretim Kurulu (YÖK) tarafndan kabul edilen yurt dndaki en az 4 yl süreli fakültelerden mezun olanlar, 100 kaymakam aday alm için yaplacak snava bavurabilecek.

Adaylar bavurularn 5-12 Temmuz tarihlerinde herhangi bir ÖSYM bavuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak ve snav ücretini yatrarak ilemlerini tamamlayacak.

Adaylara ÖSYM tarafndan hangi bina ve salonda snava girecekleri, snav tarihi ve saatini gösteren snava giri belgesi düzenlenecek. Bavuru koullarna uymad halde bavurusunu yapan adaylarn bavurular iptal edilecek ve snava giri belgesi düzenlenmeyecek.

Snava girecek adaylar ÖSYMnin internet sayfasnda e-ilemler bölümünde yer alan ödemeler alanndan kredi kart veya banka kart ile ÖSYM adna 180 TL snav ücreti yatracak. Banka veya ATMlerden snav ücreti ödemesi kabul edilmeyecek.

Snavn organizasyonu ve uygulanmas tamamen ÖSYMnin sorumluluunda gerçekletirilecek.

STENLEN ARTLAR

Adaylar snava, snavn yaplaca hafta içinde ÖSYMnin internet adresinden T.C. kimlik numaras ve aday ifresi girerek edinecekleri Snava Giri Belgesi ve nüfus cüzdan, T.C. kimlik kart veya süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecek.

Souk damga, güncel bir fotoraf veya T.C. kimlik numaras bulunmayan nüfus cüzdanlar ile geçerlilik süresi bitmi pasaportlar kabul edilmeyecek.

Snav için gerekli olan iki kurun kalem, silgi, kalemtra, peçete her bir aday için ÖSYM tarafndan temin edilecek.

Bavuru süresi içinde engelli olmayan ancak bavuru süresi tamamlandktan sonra engelli duruma gelen adaylardan, alç, sarg bezi kullanma, hastalk, ortopedik engel, salk ile ilgili kullanlmas zorunlu araç ve gereç kullananlar snava alnmayacandan, bu durumlarn salk raporu ile belgelendirilerek, dilekçe örnei ile snavn yaplaca hafta çaramba günü saat 17.00ye kadar ÖSYM-Engelli Adaylar Daire Bakanlna (EADB) ulatrmalar gerekecek.

Snav, 2 Eylülde Ankarada yaplacak ve saat 10.15te balayacak. Adaylar saat 10.00dan sonra snav binalarna alnmayacak. Snavda adaylara 34 sorudan oluan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluan Alan Bilgisi Testi uygulanacak.

Adaylarn testteki sorulara verdikleri doru ve yanl cevaplar ayr ayr toplanacak, doru cevap saysndan yanl cevap saysnn dörtte biri çkarlarak ham puanlar elde edilecek.

- 70 ve üzeri puan alan 400 aday mülakata katlacak

Adaylarn testlerden aldklar ham puanlar toplanarak 100 tam puan üzerinden snav puanlar hesaplanarak, 70 ve daha yüksek puan alan adaylar en yüksek puanl adaydan balanarak puan srasna konulacak.

Bu kapsamda 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan ilan edilen kadronun 4 kat olan 400 aday mülakata katlmaya hak kazanacak. 400üncü adayla ayn puan alan dier adaylar da mülakata katlmaya hak kazanacak ve çileri Bakanl tarafndan yaplacak mülakata çarlacak.

Yazl snav kazanan adaylarn Bakanlkça tespit edilecek mülakat tarihleri, mülakata katlacak adaylardan istenilecek belgeler, mülakata ilikin nihai baar listesi ve mülakatta baarl olan adaylardan istenilecek belgeler çileri Bakanlnn resmi internet sitesinden (www.icisleri.gov.tr) duyurulacak. Resmi internet sitesinde yaplan ilanlar, tebli hükmünde olacak ve yedek liste ilan edilmeyecek.

Adaylar snav sonuçlarn ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaralar ve aday ifreleri ile örenebilecek. nternet sayfasnda ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebli hükmünde olacak.

Ana Sayfaya Git