İçişleri Bakanlığı'ndan sokak hayvanları için genelge

İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen genelgeyle başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşın bu konudaki hassasiyetinin artırılması istendi.

Haberler 06.04.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, 81 il valiliine koronavirüs salgn nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlar için yeni genelge gönderdi. Koronavirüs salgnnn sadece insan hayatn deil sokak hayvanlarnn da olumsuz etkiledii belirtilen genelgede, sokak hayvanlar açsndan yiyecek bulma zorluu ortaya çkt kaydedildi. Vali ve kaymakamlklar ile yerel yönetimler bata olmak üzere ilgili kamu kurum ve kurulular ile koordinasyon salanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarnn aç kalmamas için gerekli tedbirlerin alnmas istendi.

Buna göre, bata hayvan barnaklar olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarnn yaam alanlarnda tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su braklacak. htiyaç duyulan alanlar dezenfekte edilecek, vatandan da bu konudaki hassasiyeti artrlacak.

Bakanlk, vali ve kaymakamlardan söz konusu tedbirler çerçevesinde yerel yönetimler, tarm ve orman il müdürlükleri ile ilgili dier kurum ve kurulularla i birlii içinde gerekli planlama, koordinasyon ve uygulamann eksiksiz yerine getirilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git