İhlal raporu

İHD Diyarbakır Şubesi’nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2020 Yılı İnsan Hakları İhlalleri Raporu’na göre, 7 tutuklu yaşamını yitirdi, 38 kadın intihar etti, 217 çocuk cinsel istismara uğradı, 97 kişi işkenceye maruz kaldı, 18 işçi yaşamını yitirdi.

Haberler 12.02.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi 2020 Yl nsan Haklar hlalleri Raporunu dernek binasnda düzenledii basn toplantsyla kamuoyuna duyurdu. HD Genel Bakan Yardmcs Rehan Bataray Saman, ihlallerin 2020 yl içerisinde sistematik bir ekilde arttn, bölgedeyse iktidarn güvenlikçi politikalarnn ihlallerde etkili olduunu iddia etti.

Saman, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde 2020 ylnda yaam hakk, ikence ve kötü muamele, toplumsal gösteri hakkna yönelik engelleme ve müdahaleler, hapishanelerdeki, ifade ve örgütlenme özgürlüüne, basn özgürlüüne yönelik ihlaller, kadna yönelik iddet, ekonomik ve sosyal haklardaki kayplar gibi pek çok deiik ve kategorik konularda ihlallerin meydana geldiini ileri sürdü.

Saman, Türkiyenin Kürt meselesi bata olmak üzere, ekonomik, sosyal ve temel hak ve özgürlüklere ilikin sorunlarnn güvenlik odakl olarak ele alnmas ve gelitirilen çözümlerin, sorunlar çözmek yerine daha da derinletirdiini ifade etti.

çATIMALI ORTAM SON BULSUN

hlallerin, yanl ve hatal devlet politikalarnn bir sonucu olduuna iaret eden Saman, Hayatmzdaki ihlallerin önlenebilir olduuna inanyoruz. nsan haklar ihlallerinin oluumuna yol açan politikalardan vazgeçilmesi talebinde bulunuyor, çatmal ortamn bir an önce son bulmasn, kalc bir çatmaszlk halinin ve demokratik çözüm araçlaryla sürecin yeniden müzakere edilmesini umuyoruz diye belirtti.

Ana Sayfaya Git