İki sendikacı ihraç edildi!

Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, üyeleri Esra Ademhan ve KESK üst kurul delegesi İzzettin Ekin’in, 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici madde gerekçe gösterilerek ihraç edilmesine tepki gösterildi.

Haberler 01.01.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn Yayn letiim ve Posta Emekçileri Sendikas (Haber-Sen) Diyarbakr ubesi Kadn Sekreteri Esra Ademhan ve Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) üst kurul delegesi zzettin Ekin, bakanln onayyla ihraç edildi. hraç gerekçesi olarak, 375 sayl Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) eklenen geçici 26nc maddenin 9uncu bendi (657 sayl kanuna ve dier mevzuata tabi her türlü kadro, pozisyon ve statüde içi dahil istihdam edilen personel, ilgili kurum veya kuruluun en üst yöneticisi bakanlnda bal ilgili veya ilikili olan bakan tarafndan oluturulan kurulun teklifi üzerine ilgili bakan onay ile kamu görevinden çkarlr) gösterildi. Ademhan ve Ekinin ihrac için devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisakl yahut bunlarla irtibat olduu deerlendirmesi de yapld.

HABER-SENDEN TEPK

Haber-Sen Diyarbakr ubesi, üyeleri Ademhan ve Ekinin ihracna ilikin PTT Posta leme Merkez Müdürlüü önünde açklamas gerçekletirdi. OHAL kalkt ihraçlar hala devam ediyor pankartnn açld açklamay Haber Sen Diyarbakr ube Bakan Mehmet Ulu okudu. çok sayda PTT çalann destek verdii açklamada, sk sk Direne direne kazanacaz, Basklar bizi yldramaz ve hraçlar bizi yldrmaz sloganlar atld. Açklama öncesi konuan Haber-Sen Genel Bakan Mesut Balc, çalanlar üzerinde süren basknn devam ettiine dikkati çekerek, ihraçlar knad.

Ana Sayfaya Git