İLİTAM çilesi sürüyor

Açıköğretim Fakültelerinin İlahiyat Önlisans programlarını bitirip, 4 yıllık üniversite mezunu olmak isteyen öğrencilerinin çilesi sürüyor. İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) kontenjanının 8 bin 150’den 4 bin 500’e indirilmesi öğrencileri mağdur etti.

Haberler 28.08.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

LTAM kontenjanlarnn bu yl yar yarya düürülmesi yüz binlerce lahiyat Önlisans mezununu ok etti. Kontenjanlarn yar yarya düürülmesinin ardndan organize olan mezunlar, durumu sosyal medya platformlarnda protesto etti.

Edinilen bilgiye göre kontenjanlarn yar yarya düürülmesinde YÖK, ÖSYM ve lahiyat Fakültelerinin Dekanlklar arasnda alnan kararn etkili olduu konuulurken, örenciler daha önce duyurulan 8 bin 150 kontenjana göre herkesin hazrlandn, yar yarya varan düüle çok sayda mezunun madur olacan belirttiler.

Kararn duyurulmasndan sonra günlerdir sosyal medya platformu Twitterdan seslerini Cumhurbakanna duyurmaya çalan mezunlardan Selim Hamurcu, bu tür hakszlklara dönem dönem farkl formatlarda maruz kaldklarn, 28 ubattan buyana sürekli eitim haklarnn çeitli gerekçelerle kstlandn artk son yaadklarndan sonra bu tür hakszlklar karsnda susmayacaklarn, seslerini duyup sorunlar çözülene dek sosyal medyada etkinlie devam edeceklerini ifade etti.

LTAM ÖRENCLER VE ÖRENC ADAYLARI BU ÜLKENN ÜVEY EVLATLARI MI?

Hamurcu, 0.5 net art dediler, eyvallah dedik, snavsz LTAM olmaz dediler ona da eyvallah dedik, snava da girdik, son darbeyi de kontenjanlar 8.150den 4.500e düürerek vurdular. Ama bu sefer buna eyvallah demeyeceiz. Boyun bükmeyeceiz. Biz eyvallah dedikçe sradaki darbeyi indiriyorlar. Biz de insanz, sabrmz vard, uan sabrmz tat. Acaba böylesine bir hakszlk ÖSYM tarihinde baka hangi bölüme veya brana yaplmtr? LTAM örencileri ve örenci adaylar bu ülkenin üvey evlatlar m? Üniversiteler uzaktan eitime geçti ilahiyatlar yasak koydu, Dünya uzaktan eitime geçti, ilahiyat fakülteleri halen daha yüz yüze eitimde srar ediyor. Cumhurbakanmzdan sesimizi duymasn, bize destek olmasn sorunumuzu çözmesini bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git