İLİTAM çilesi sürüyor

Açıköğretim Fakültelerinin İlahiyat Önlisans programlarını bitirip, 4 yıllık üniversite mezunu olmak isteyen öğrencilerinin çilesi sürüyor. İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) kontenjanının 8 bin 150’den 4 bin 500’e indirilmesi öğrencileri mağdur etti.

İLİTAM çilesi sürüyor

İLİTAM kontenjanlarının bu yıl yarı yarıya düşürülmesi yüz binlerce İlahiyat Önlisans mezununu şok etti. Kontenjanların yarı yarıya düşürülmesinin ardından organize olan mezunlar, durumu sosyal medya platformlarında protesto etti.

Edinilen bilgiye göre kontenjanların yarı yarıya düşürülmesinde YÖK, ÖSYM ve İlahiyat Fakültelerinin Dekanlıkları arasında alınan kararın etkili olduğu konuşulurken, öğrenciler daha önce duyurulan 8 bin 150 kontenjana göre herkesin hazırlandığını, yarı yarıya varan düşüşle çok sayıda mezunun mağdur olacağını belirttiler.

Kararın duyurulmasından sonra günlerdir sosyal medya platformu Twitter'dan seslerini Cumhurbaşkanına duyurmaya çalışan mezunlardan Selim Hamurcu, bu tür haksızlıklara dönem dönem farklı formatlarda maruz kaldıklarını, 28 Şubat'tan buyana sürekli eğitim haklarının çeşitli gerekçelerle kısıtlandığını artık son yaşadıklarından sonra bu tür haksızlıklar karşısında susmayacaklarını, seslerini duyup sorunları çözülene dek sosyal medyada etkinliğe devam edeceklerini ifade etti.

“İLİTAM ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRENCİ ADAYLARI BU ÜLKENİN ÜVEY EVLATLARI MI?”

Hamurcu, “0.5 net şartı dediler, eyvallah dedik, sınavsız İLİTAM olmaz dediler ona da eyvallah dedik, sınava da girdik, son darbeyi de kontenjanları 8.150'den 4.500'e düşürerek vurdular. Ama bu sefer buna eyvallah demeyeceğiz. Boyun bükmeyeceğiz. Biz eyvallah dedikçe sıradaki darbeyi indiriyorlar. Biz de insanız, sabrımız vardı, şuan sabrımız taştı. Acaba böylesine bir haksızlık ÖSYM tarihinde başka hangi bölüme veya branşa yapılmıştır? İLİTAM öğrencileri ve öğrenci adayları bu ülkenin üvey evlatları mı? Üniversiteler uzaktan eğitime geçti ilahiyatlar yasak koydu, Dünya uzaktan eğitime geçti, ilahiyat fakülteleri halen daha yüz yüze eğitimde ısrar ediyor. Cumhurbaşkanımızdan sesimizi duymasını, bize destek olmasını sorunumuzu çözmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz