İsimsizlere operasyon

Sosyal medyada "İsimsizler Hareketi" adı altında örgütlenerek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, seçilmiş hükümeti yıpratmak ve kamuoyunda yankı uyandırmak amacıyla provokatif paylaşımlar yaptıkları belirlenen 24 şüpheli, 6 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı

Haberler 26.09.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DHKP-Cye üye olmak suçundan cezaevinde olan Taylan Kulaçolunun kurduu grubun etiketleme (hashtag) faaliyetlerini sürdüren ve hakknda terör örgütü üyeliinden yakalama karar bulunan avukat Tamer Doan aranyor

Sosyal medyada simsizler Hareketi ad altnda örgütlenerek halk kin ve dümanla sevk etmek, seçilmi hükümeti ypratmak ve kamuoyunda yank uyandrmak amacyla provokatif paylamlar yaptklar ve devlet büyüklerine hakarette bulunduklar belirlenen 24 üpheli, 6 ilde düzenlenen operasyonla gözaltna alnd.

nternet ortamnda 7/24 sanal devriye faaliyetleri yürüten Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanl ekipleri, sosyal medyada simsizler Hareketi ad altnda örgütlenen grubun, yapt provokatif paylamlarla halk kin ve dümanla sevk ettiklerini, devlet büyüklerine hakarette bulunduklarn ve seçilmi hükümeti ypratmaya çaltklarn belirledi.

GÖZALTI OPERASYONU

Aratrmalarda, söz konusu grubun yöneticiliini terör örgütüne üye olmak suçundan cezaevinde olan Taylan Kulaçolunun yapt, etiket (hashtag) faaliyetlerini ise DHKP-Cye üye olmak suçundan aranan avukat Tamer Doann sürdürdüü tespit edildi.

Grup üyelerinin kimliklerinin tespit edilmesinin ardndan harekete geçen ekipler, 6 ilde e zamanl operasyon düzenledi.

Operasyonda, stanbulda 18, Balkesirde 2, Aydn, Denizli, Diyarbakr ve Tekirdada ise birer olmak üzere 24 üpheli gözaltna alnd.

üphelilerinden 10unun yurt dnda olduu belirlenirken, aralarnda Tamer Doann da olduu firarilerin yakalanmas için çalmalarn sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git