İşkenceci yakalandı

Şanlıurfa'da birlikte yaşadığı kadına işkence ettiği iddia edilen kişi tutuklandı.

Haberler 08.10.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada inaatlarda boyaclk yapan ve uyuturucu bamls olduu örenilen dini nikahl 2 kadnla evli lyas Arkn (28), evin çatsna kurduu barakada 40 günlük hamile Suriye uyruklu ikinci ei Mrvet Niveje günlerce ikence ettii ortaya çkt. Gözaltna alnan lyas Ark ve yeeni Halil Ark tutukland.

Alnan bilgiye korkunç olay, önceki gün akam saatlerinde Eyyübiye ilçesine bal Akemsetin Mahallesinde yaand. Sokakta kanlar içerisinde Mrvet Nivej adl kadn görenler polis ve salk ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden salk ekipleri, kadna ilk müdahaleyi yaptktan sonra ambulansla Balklgöl Devlet Hastanesine götürdü. Burada tedavi altna alnan Mrvet Nivej, durumu ar olduu gerekçesiyle youn bakma alnd. Hastaneye giden polisin yapt aratrmada lyas Ark isimli ahsn yabanc uyruklu 40 günlük gebe ei Mrvet Nivejyi (28) eve kilitleyip zincirle baladktan sonra günlerce ikence yaparak kerpetenle trnaklarn çektii örenildi.

20 KLK EKP KURULDU

Mahalleye giden polis ekipleri, çevrede yaptklar aratrmada olayn orada yaanmadn belirledi. Olay yerini belirlemek ve cani kocay yakalamak için 20 kiilik bir ekip kuruldu. Polis ekipleri mahalledeki birçok evde inceleme yapt. Yaplan aratrmalar sonucu ikence olaynn yaand evin kadnn bulunduu yerden yaklak bir kilometre ileride olduunu belirlerken lyas Arkn izini bulan polisler ehir merkezinde gözaltna ald.

KENCE çN ÖZEL ODA

Gittikleri evde kadnn dier ei inda El M.nin yaadn belirleyen polis ekipleri, binada inceleme yapt. Yaplan incelemede evin çatsnda üstü hal ve kilimlerle kapatlan derme çatma bir oda olduunu belirledi. Odann içerisinde ve binada detayl inceleme yapan polisler, duvarlarda, sopa, hal ve yastkta kan izleri buldu. Evdekilerin ifadesini alan polisler olayla ilgili cani kocann yeeni Halil Ark da gözaltna ald.

POLS SREN KADININ HAYATINI KURTARDI

ddiaya göre, lyas Arkn evin üzerinde yapt derme çatma odada ei Mrvet Nivejye sürekli ikence yapt belirtildi. Önceki akam saatlerinde mahallede polis sireni duyan ve o esnada evde olan cani adamn yeeni Halil Arkn amcasna kaçmasn söyledii, kendisinin de kadn zincirlerden kurtarp sokaa brakt iddia edildi. Kadnn da kaçarak oturduu eski mahallesine gittii ve eski komularndan yardm istedii, komularn aramas üzerine bölgeye salk ekipleri ile polislerin geldii örenildi.

kisinin emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildikleri Nöbetci mahkemece haklarnda tutuklama karar verildi. lyas Ark ve yeeni cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git