İşkenceci yakalandı

Şanlıurfa'da birlikte yaşadığı kadına işkence ettiği iddia edilen kişi tutuklandı.

İşkenceci yakalandı

Şanlıurfa’da inşaatlarda boyacılık yapan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen dini nikahlı 2 kadınla evli İlyas Arık’ın (28), evin çatısına kurduğu barakada 40 günlük hamile Suriye uyruklu ikinci eşi Mırvet Nivej’e günlerce işkence ettiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan İlyas Arık ve yeğeni Halil Arık tutuklandı.

Alınan bilgiye korkunç olay, önceki gün akşam saatlerinde Eyyübiye ilçesine bağlı Akşemsetin Mahallesi'nde yaşandı. Sokakta kanlar içerisinde Mırvet Nivej adlı kadını görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada tedavi altına alınan Mırvet Nivej, durumu ağır olduğu gerekçesiyle yoğun bakıma alındı. Hastaneye giden polisin yaptığı araştırmada İlyas Arık isimli şahsın yabancı uyruklu 40 günlük gebe eşi Mırvet Nivej’yi (28) eve kilitleyip zincirle bağladıktan sonra günlerce işkence yaparak kerpetenle tırnaklarını çektiği öğrenildi.

20 KİŞİLİK EKİP KURULDU

Mahalleye giden polis ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada olayın orada yaşanmadığını belirledi. Olay yerini belirlemek ve cani kocayı yakalamak için 20 kişilik bir ekip kuruldu. Polis ekipleri mahalledeki birçok evde inceleme yaptı. Yapılan araştırmalar sonucu işkence olayının yaşandığı evin kadının bulunduğu yerden yaklaşık bir kilometre ileride olduğunu belirlerken İlyas Arık'ın izini bulan polisler şehir merkezinde gözaltına aldı.

İŞKENCE İÇİN ÖZEL ODA

Gittikleri evde kadının diğer eşi Şinda El M.’nin yaşadığını belirleyen polis ekipleri, binada inceleme yaptı. Yapılan incelemede evin çatısında üstü halı ve kilimlerle kapatılan derme çatma bir oda olduğunu belirledi. Odanın içerisinde ve binada detaylı inceleme yapan polisler, duvarlarda, sopa, halı ve yastıkta kan izleri buldu. Evdekilerin ifadesini alan polisler olayla ilgili cani kocanın yeğeni Halil Arık’ı da gözaltına aldı.

POLİS SİRENİ KADININ HAYATINI KURTARDI

İddiaya göre, İlyas Arık'ın evin üzerinde yaptığı derme çatma odada eşi Mırvet Nivej’ye sürekli işkence yaptığı belirtildi. Önceki akşam saatlerinde mahallede polis sireni duyan ve o esnada evde olan cani adamın yeğeni Halil Arık’ın amcasına kaçmasını söylediği, kendisinin de kadını zincirlerden kurtarıp sokağa bıraktığı iddia edildi. Kadının da kaçarak oturduğu eski mahallesine gittiği ve eski komşularından yardım istediği, komşuların araması üzerine bölgeye sağlık ekipleri ile polislerin geldiği öğrenildi.

İkisinin emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Nöbetci mahkemece haklarında tutuklama kararı verildi. İlyas Arık ve yeğeni cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz