İslami değerler Anayasal zırh!

Halktan hükümete çağrı: İslam’ın değer ve kutsalları anayasa ile güvence altına alınmalı

Haberler 27.01.2022 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slama, slamn kutsal deer ve ahsiyetlerine yönelik saldrlar artarak devam ediyor. Son zamanlarda slam dümanlar tarafndan gerek sosyal medyada gerekse de farkl platformlarda Allahn peygamberlerine ve kutsal deerlere kar ifade özgürlüü ad altnda hakaretlerde bulunulmas büyük tepki çekiyor.

slama ve deerlerine kar yaplan saldrlara tepki gösteren Vatandalar, bu tür saldrlarn asla kabul edilemez olduunu söyledi.

slamn kutsallarna, dini deerlerine hakaretlerde bulunanlarn kesinlikle cezalandrlmas gerektiini belirten halk, slamn deer ve kutsallarnn, bir an önce anayasa ile güvence altna alnmasn istedi.

KUTSALLARIMIZA HAKARETN CEZASI YOK

slama, onun deerlerine kar yaplan hakaretlerin cezasz kalmasna anlam veremediklerini ifade eden Mehmet Latif Kaya, fade özgürlüü ad altnda baz insanlar dini kutsallarmza hakaret ediyorlar. Dünya genelinde herhangi bir devlet bakanna veya herhangi bir ahsa hakaret yapld zaman kiilerin o ahsa dava açma hakk var ve ceza verilebiliyorken ama maalesef dini kutsallarmza yaplan hakaretlerin suçu yok. Bu nedenle acilen dini deerlere yaplan hakaretlerin de yasalatrlmasn ve kutsallarmza hakaret yapanlarn mahkemelere çkarlp cezalandrlmasn istiyoruz. Herkes eletirilebilir ama eletiri herhangi bir insann kutsalna dil uzatacak dereceye gelmemeli ve snrn amamaldr. Onun için bunun kanunlatrlmasn istiyoruz. dedi.

CAYDIRICI BR CEZA MÜEYYDE OLMALI

Son zamanlarda kutsallarmza yaplan saldrlarn artmaya baladna dikkat çeken dris Ezer ise unlar söyledi:

Bunu artk alenen yapmaya çalyorlar. Sanatç kisvesi altnda hiç kimsenin kutsallarmza hakaret etmesini kabul etmiyoruz. Biz buna karyz. Gerek Peygamberlerimize gerekse de kutsallarmza zaman zaman hakaretler yaplyor. fade özgürlüü ad altnda saldrlar gerçekletiriliyor. Biz buna karyz. Hükümette, Cumhurbakanmzdan bu konuda caydrc bir cezai müeyyide uygulamalarn istiyoruz. Bunu kanunlatrmalarn istiyoruz.

MÜSLÜMANLARIN DEERLER

Hakaretlere kar herhangi bir admn atlmamasnn üzüntü verici olduunu vurgulayan Mehmet Gökhan, Son dönemlerde slami deerlere yaplan saldrlar görüyoruz. Bunlar gerek haberlerde gerekse de sosyal medyada takip ediyoruz. Bunlara kar hiçbir admn atlmamas gerçekten üzücü. Müslüman bir ülkede yayoruz. Yüzde 99u Müslüman olan bu ülkede bu tür eylerin yaanmas büyük üzüntü veriyor bizlere. Cumhurbakanna yaplan hakaretlere cezalar veriliyor ama Hazreti deme, Hazreti Havvaya yaplan hakaretlere hiçbir ceza yok. Bunlar neden bir adm atmyor, önünü almyorlar? Bizlerde hayretler içerisinde izliyoruz. Müslümanlarn deerlerine kar yaplan saldrlar kesinlikle cezasz kalmamas gerekir. Bunun anayasal bir güvence altna alnmasn istiyoruz. diye konutu.

KESNLKLE BR YASA GELMEL

slama ve deerlerine kar yaplan hakaretlerin kabul edilemez olduunu söyleyen Halil Er, Bence Türkiyede ifade özgürlüü yoktur. Olsayd, açk söyleyeyim. Eer buradan Atatürke hakaret edersem direk beni yakalarlar. Hazreti deme, Hazreti Havvaya hakaret ediliyor hiçbir ceza verilmiyor. Kesinlikle bir yasa gelmesi lazm. Bizler bu hakaretleri kabul etmiyoruz, hiçbir Müslüman da kabul etmez. Bir an önce caydrc cezalarn gerçekletirilmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

DEVLETN YASA çIKARMASINI STYORUZ

slamn kutsallarna yönelik yaplan saldrlara tepki gösteren Mudat Taan da unlar kaydetti: Peygamberlere hakaret edilmemesi için cezalar verilmesi gerekiyor. Kimsenin hakaret etmeye hakk yok. Neden ediyorlar? Bakalarna hakaret edildii zaman cezalar veriyorlar. Peygamberlere hakaret edilmemesi için devletin yasa çkarmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git