İsmail Dükel, Müyesser Yıldız gözaltına alındı! Dükel askeri casusluk suçlamasıyla gündemde

TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız son dakika gözaltına alındığı açıklaması herkesi merak ettirdi. Peki İsmail Dükel kimdir? Müyesser Yıldız kimdir?

Haberler 08.06.2020 - 13:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TELE 1 Ankara Temsilcisi smail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yldz son dakika gözaltna alnd açklamas herkesi merak ettirdi. Peki smail Dükel kimdir? Müyesser Yldz kimdir?

Gözaltna alnma nedeni bilinmeyen Dükel’le ilgili açklamay TELE 1 Genel Yayn Yönetmeni Merdan Yanarda yapt.

Reklam

Yanarda’n Twitter’daki açklamas öyle: “Arkadamz, TELE 1 Ankara Temsilcisi smail Dükel bu sabah 07:30’da gözaltna alnd. Gözaltna alnma nedeni bilinmiyor. Savcln 4 gün gözalt süresi vermi. Savcla çarlarak ifadesi alnabilecek bir gazetecinin böyle gözaltna alnmas demokrasilerde olmaz, olmamaldr.”

Odatv Ankara Haber Müdürü Yldz’n da ayn saatlerde gözaltna alnd belirtildi.

Odatv’nin haberine göre, Yldz’n evinde polis aramasnn devam ettii kaydedilirken, gazetecinin Ankara basavclnn balatt soruturmada ‘askeri casusluk’ suçlamasyla gözaltna alnd bildirildi.

SMAL DÜKEL KMDR

smail Dükel kimdir, Halk Tv de yayn yönetmenlii görevini yapmaktadr.

smail Dükel, 1960 ylnda Ankara‘da domutur.

smail Dükel, gazetecilie 1979 ylnda Ankara‘da Rüzgarl Sokak’ta eski ad Ulus olan Bar Gazetesinde balad. Ankara’da çeitli gazetelerde çalt. Kanal E, Kanal Türk‘de dört buçuk yl kadar Ankara Haber Müdürlüü yapt ve kuruculuunu yapt Kanal Biz‘de de 13 ay kadar Ankara Haber Müdürlüü görevlerinde bulundu. 2,5 yl süren isizlik dönemi oldu. Bu arada “Gazete 5” diye bir internet sitesinde be ay kadar çalt. 2012 ylnn Ocak aynda çalmaya balad Yurt Gazetesi‘nde “Meclis kulisi” adl köe ya 1 yl kadar çalt.

Yurt Gazetesi’nden ayrldktan sonra Haziran 2013 tarihinde Taksim Gezi olaylar baladktan birkaç gün sonra Halk TV Genel Müdürü aban Sevinç‘in daveti ile Genel Yayn Yönetmeliini Hakan Aygün‘ün yapt Halk Tv’de çalmaya balad.

smail Dükel, 23 Kasm 2009 tarihinde kurulan ve 12 Haziran 2010 tarihinde kapatlan, Rahan Ecevit‘in kurucu üyeliini yapt, kurucu bakanln Hulki Cevizolu‘nun yapt (DSHP) Demokratik Sol Halk Partisi‘nde Genel Bakan Yardmcs olarak bulundu. 13 Ocak 2010 tarihinde bu görevinden Hulki Cevizolu ile birlikte istifa etmitir.

Halk Tv de yayn yönetmenlii görevi yapmakla beraber “Gün Sonu” programn sunmaktadr.

smail Dükel, evlidir ve Baturalp Dükel (d.1990) adnda bir olu vardr.

MÜYESSER YILDIZ KMDR

Müyesser Yldz, Türk gazeteci. Adyaman Besni’de doan Müyesser Yldz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basn Yayn Yüksek Okulu’nda eitim gördü. Bulvar gazetesi çknca orada gazetecilie balad. Bulvar’n kapatlmasnn ardndan mesleine Tercüman’da devam etti. Semra Özal’n da adnn kart bir olayla ilgili olarak yaznca dönemin Babakan Özal, Yldz’n iten atlmasna neden olur.Srasyla Bulvar, Tercüman, Günaydn, Akam gazetelerinde ve Nokta Dergisi’nde çalt. Müyesser Yldz Odatv’de yazlar yazmaktadr. Haziran 2012’de 16 ay tutuklu bulunmasna neden olan Odatv davasndan tahliye oldu

Ana Sayfaya Git